rezultati ankete / Zagreb je nekad bio siguran grad, građani misle da više nije: 'Ubili ste ga, nema više duše. Tko je sve tu došao...

Image
Foto: pixsell/ilustracija

'Neuredan, derutan i nesiguran grad. Gradski prijevoz je katastrofa. Stari i dotrajali tramvaji i autobusi koji stalno kasne ili ne dođu, kroz koje puše sa svih strana, jer se vrata ne zatvaraju do kraja. Mičete se od zgrada, jer skoro na svakoj piše pazi žbuka'

7.11.2023.
10:25
pixsell/ilustracija
VOYO logo

Grad Zagreb poznat je po svojim problemima poput gradskog prijevoza, nagomilavanja otpada, pretjeranih cijena najma stanova, obnovom urušenih zgrada u potresu, pa je Zagreb.info objavio anketu na svom portalu gdje pitaju čitatelje 'Jeste li zadovoljni životom u Zagrebu?'

Reakcije su se nizale putem Facebook komentara gdje jedan korisnik komentirao: "Zagreb ste ubili, nema više duše. Tko je sve došao u njega. Nemam ništa protiv da dođe, ali prilagodi se, ne nameću svoju (ne)kulturu….ne siluj svojim ponašanjem ljude oko sebe, koji generacijama žive u ZG. A što se tiče sigurnosti, čistoće, prijevoza i ostalog srozali ste sve to ispod nule".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOŽIĆNA ČAROLIJA /

Objavljeni detalji Adventa u Zagrebu: Gornji grad seli u Donji, a na dočeku će svirati Let 3 i Zagrebačka filharmonija

Image
BOŽIĆNA ČAROLIJA /

Objavljeni detalji Adventa u Zagrebu: Gornji grad seli u Donji, a na dočeku će svirati Let 3 i Zagrebačka filharmonija

Kada je u pitanje sigurnosti u gradu, jedna čitateljica komentirala je kako nema sigurnost šetati gradom sa djetetom, objasnila je da nije do grada, nego do ljudi.

"Makar sam rođena u Zagrebu i voljela sam ga svim srcem, više nije ono što je bio. Pjesma ‘Bijeli Zagreb moj’ više to sigurno nije. Postao je primili starac za koga nitko ne mari. Samo oni na Gornjem gradu mare samo za sebe, zato i je takvo stanje”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije ovo jedini takav komentar kada je riječ o sigurnosti u gradu. Još jedna Zagrepčanka komentirala je putem Facebooku kako Zagreb više nije siguran grad.

"Grad su okupirale horde tamnoputih ljudi koji uvijek idu u većim grupama. Nije uopće ugodno prolaziti pokraj njih. Zagreb je neuredan, derutan i nesiguran grad. Gradski prijevoz je katastrofa. Stari i dotrajali tramvaji i autobusi koji stalno kasne ili ne dođu, kroz koje puše sa svih strana, jer se vrata ne zatvaraju do kraja. Mičete se od zgrada, jer skoro na svakoj piše “pazi žbuka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekim čitateljima, iako im Zagreb nije savršen, ipak ne bi otišli negdje dalje.

“Ja sam zadovoljna, valjda volim svoj Grad. Za preživjeti imamo i uopće se nemamo želju ni potrebu maknuti. Može biti malo čišći, može se raditi na njemu ali eto, ja nemam ništa protiv života ovdje”, navela je jedna čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Advent u Zagrebu pun noviteta: Bit će organiziran i Advent za juniore, ali i Vau Mjau program za kućne ljubimce

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo