neće im dati mira / Na domaćoj političkoj sceni pojavio se novi igrač koji želi pomrsiti račune 'velikima'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

"Zagreb je naš!" je na izbore izašao u koaliciji s Novom ljevicom, ORaH-om, Radničkom frontom i strankom Za grad

22.5.2017.
8:45
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon nedjeljnih lokalnih izbora na političkoj se karti Zagreba pojavio novi igrač. Riječ je o platformi "Zagreb je naš!" koja je ostvarila respektabilan rezultat u hrvatskoj metropoli.

Njihov kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević osvojio je 3,94 posto glasova, dok je sama platforma uspjela osigurati ulazak u Gradsku skupštinu osvojivši 7,64 posto glasova Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo kritika velikim strankama, HDZ-u, SDP-u, HNS-u i HSLS-u, koje su proizvele problem Bandića, kojeg je sada teško riješiti", govori Tomašević nakon objave rezultata.

"Zagreb je naš!" je na izbore izašao u koaliciji s Novom ljevicom, ORaH-om, Radničkom frontom i strankom Za grad, a osim u Gradsku skupštinu, ušli su i u vijeća 15-ak gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U radu tih tijela puhat ćemo za vrat svakoj političkoj opciji i nećemo im dati mira", poručuje Tomašević.

Tomašević je kazao i da će koalicija graditi drukčiju politiku od razine kvartova, ali i novu političku organizaciju i drugačiji tip politike te da se nada se da će biti jedna potpuno nova politička opcija koja će transformirati Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ta opcija ima ambiciju zauzeti mjesto na ljevici koje je do sada imao SDP, jer smatra da se ta stranka ne može nositi s izazovima suvremene ljevice.

"Fali im intelektualne energije, nije uopće jasan intelektualni smjer koji SDP zagovara", kazao je Tomašević i napomenuo da je SDP odustao od vrijednosti suvremene ljevice kao što su društvena jednakost, ekološka održivost, rodna ravnopravnost i slični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ta nova politička energija, od zelenog do lijevog, progresivne političke snage, popunit ćemo taj prostor i unijeti dinamiku na lijevoj sceni. Ovo je samo prvi korak, došlo je vrijeme za novu politiku. Imao političkih ambicija i nije isključeno ni sudjelovanje na nacionalnoj razini", zaključio je Tomašević.

Iako je izrekao žestoke kritike na račun SDP-a, Tomašević ipak kaže kako će "Zagreb je naš!" u drugom izbornom krugu dati doprinos da se Bandića ukloni s vlasti, što prevedeno znači da će podržati Anku Mrak Taritaš - kandidatkinju koju podržava i SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo