Zagorje od danas ima najboljeg chefa. Za titulu se natjecalo 7 vrsnih kuhara Krpainsko-zagorske županije. Nije bilo lako kuharima, ni tročanom žiriju koji je sva jela kušao i ocjenjivao.
Glavne namirnice: svinjska koljenica, zelje, krumpir i grožđe. U glavnim ulogama 7 vrsnih zagorskih kuhara, a zadatak spojiti okuse tradicije i dobiti pobjedničko glavno jelo i desert.
"Treba pripremiti nešto u skladu s namirnicima koje su zadane na malo moderniji način", objašnjava kuhar Željko Božiček.
"Važno je kuharu da prvo zamisli jelo, poštuje parametre i svoje iskustvo pretoči na tanjur koji će doći pred žiri", dodaje kuhar Mislav Božić.
Iskustva u kuhinji nije nedostajalo, a među jakom konkurencijom kuhali su i učenici ugostiteljske škole.
"Spremali smo se tri tjedna, ali i dalje je veliki stres i imamo veliku tremu. Uvijek se nadamo najboljemu, pa i prvom mjestu, ali to je sad manje bitno", kažu učenici Petar Čukman i Denis Kožić.
Težak posao imao je i žiri. Zahtijevala se kreativnost i maštovitost, a najvažnije je bilo:
"Izgled tanjura koji dođe pred vas mora biti oku lijep, miris mora biti ugodan, a nepce je najvažnije da zaokruži sve", kaže član žirija Tomislav Špiček.
Pečena svinjska koljenica, sarmice od krumpira i desert od grožđa i badema titulu Chtefa Zagorskog chefa odnijeli su u ruke 22-godišnjeg kuhara.
"Osjećaji su predivni, ovo je novo iskustvo i još sam mladi kuhar i ovj osjećaj je izvanredan", kaže pobjednik Marko Šturlan.
A ovo natjecanje izvanredna promocija zagorskog kulinarstva.