Zaglavili ste se u kanti? Bez panike, postoji rješenje!

Onima koji bespomoćno satima lutaju gradom i misle da im nitko ne može pomoći oni su posljednja slamka spasa.

27.5.2011.
20:06
VOYO logo

"Bila sam u Hitnoj pomoći, u traumatologiji u bolnici, obišla sedam zlatara, nitko mi nije mogao pomoći", priča Sonja Nađ iz Bilja, kojoj su na kraju vatrogasci u srijedu riješili 12 sati dugu agoniju.

Neobična "pošiljka" stigla im je prije mjesec dana. Pred vratima im je zabrinuta majka "iskrcala" kantu u kojoj je bila sedmogodišnja djevojčica. Malena se igrala skrivača i zavukla u bure, gdje joj se ukliještila noga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što se građanima dogodi, a nije u području kaznenog zakona, rješavamo mi", kaže Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a grada Osijeka. Petorica vatrogasaca nedavno su u Erdutu spašavala psa iz dvadeset metara dubokog bunara.

"Kada se kolega spustio u bunar, morao je hvatati psa po njemu jer se od straha zavukao u rupu", prepričava Banjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačili su i konja iz septičke jame. Preplašena je životinja nakon toga počela skakati po dvorištu tako da su njezini spasitelji u strahu preskakali ogradu kako bi sačuvali glavu. Jedina su postrojba u Hrvatskoj koja se obučava za hvatanje zmija, a "pribor" su uvezli iz inozemstva.

Opremljeniji od lopova

"Za mnoge situacije s kojima se susrećemo nemamo se gdje obučiti. Ne možemo namjerno zapaliti požar i pustiti životinje kroz njega da bismo naučili što napraviti kada na vas iz dima trči nešto rogato i teško pola tone", ističe Banjan. Ako je hitno, vatreni se dečki pretvaraju i u varioce, mehaničare, bravare. U šali kažu kako samo oni i provalnici imaju tako dobru opremu za razvaljivanje vrata. Obuzdavaju i pčele, a jednom im se dogodilo da im je cijeli roj uletio u vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani zovu majstore i susjede, a ne znaju u kojim im sve slučajevima mi možemo pomoći. Drago nam je kada nam dolaze u različitim situacijama jer je to znak da imaju povjerenja u nas ", kaže Banjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo