ZADRANIN BAGEROM PORUŠIO TEMELJE KUĆE SRPSKIH POVRATNIKA: /

Ne poriče krivnju, ali tvrdi da je za to imao opravdan razlog

Image

Dragan Č.

12.1.2018.
7:24
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjeg Dragana Č. iz Zadra kojom ga tereti za kazneno djelo protiv imovine - oštećenjem tuđe stvari jer je naložio da se bagerima poruše temelji kuće koju je Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH gradio srpskim povratnicima u zadarskom Crnom.

Obrtnika s prebivalištem u Švicarskoj optužnica tereti da je 6. ožujka 2017. godine unajmio građevinsku tvrtku koja je zatim, prema njegovu nalogu, između 9 i 11 sati, u ulici Ive Mašine u Zadru bagerom uklonila i porušila temelje kuće u izgradnji za obitelj Veselke M., piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti mu i zatvorska kazna

Uz izricanje posebne obveze da Središnjem uredu za obnovu nadoknadi trošak u iznosu od 43.062,50 kuna, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru za 57-godišnjaka je predložilo kaznu zatvora od pet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Dragan Č. policiji je još u ožujku priznao kako je istina da je unajmio bager i srušio izgrađeno na zamljištu kako bi ga doveo u prvobitno stanje, no tada je ispričao i kako je taj čin smatrao opravdanim. Naime, on tvrdi da je nekretninu, kako je rekao, prije 20 godina kupio od Petra Š., protiv kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Zadru i sud vode više postupaka upravo radi prodaje nekretnina mimo volje vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti Petar Š. iz Zemunika već je ranije optužen za "poslovanje" s kućama srpskih vlasnika na području Zadarske županije. Naime, svojedobno je tako prevario Anicu Kapetanović, socijalnu radnica iz Bosanskog Šamca, koja se nakon nekoliko godina rada u Njemačkoj, sa suprugom odlučila vratiti i nastaniti u Hrvatskoj. Kad su čuli za zgodnu lokaciju i pogodnu kuću za kupnju u Karinu, ugovorili su sastanak s Petrom Š. koji ih je odveo do jedne, pomalo devastirane kuće, rekavši im da se prodaje za 12,5 tisuća eura te da on od vlasnika, koji su navodno u Novom Sadu, ima punomoć da ih zastupa prilikom prodaje.

Je li i Dragan Č. žrtva prijevare?

"Pokazao nam je punomoć i nisam imala razloga za sumnju, tako mi se činilo. Tražio je poveći predujam i dala sam mu osam tisuća eura na ruke. S tim smo novcem otišli u Zadar, kod javnog bilježnika, gdje smo svi potpisom ovjerili da mu je novac predan", ispričala je Kapetanović.

Petar Š. im se, dok su još bili u Njemačkoj, javljao još nekoliko puta i svaki put bi ih pitao još ponešto eura, "za sređivanje papira", navodeći niz razloga zašto još uvijek nije sredio ugovor. Kada su se konačno trebali useliti, ustanovili su da ne mogu ući u kuću koju su kupili, jer su u njoj neki ljudi iz Požege koji tvrde da je kuća njihova.

S obzirom na to da je ugovor između Dragana Č. i Veselke M. utvrđen ništavnim te je naređeno brisanje prava vlasništva koje je bilo provedeno u njegovu korist, zadarsko Općinsko državno odvjetništvo na koncu je podignulo optužnicu protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo