SRAMOTNE SCENE / Zadrani zgroženi napadom na Srbe uoči derbija s Crvenom zvezdom: 'To je balavurdija'

U blizini hotela na Voštarnici napadnuti su član uprave srpskog košarkaškog kluba i njegov prijatelj, a na zadarskom Bulevaru i dvojica srpskih sportskih novinara

12.11.2023.
23:15
VOYO logo

Večer uoči košarkaškog derbija Zadar - Crvena zvezda, napadnuta su četvorica Srba koji su došli u pratnji beogradskog kluba u Zadar. Napadnuti imaju lakše tjelesne ozlijede, a policija je već u akciji.

U blizini hotela na Voštarnici napadnuti su član uprave srpskog košarkaškog kluba i njegov prijatelj, a na zadarskom Bulevaru i dvojica srpskih sportskih novinara, govori Nikolina Radić u prilogu za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno je jako loše da još uvijek nakon toliko godina te tenzije postoje i da ta pozitivna energija ne može prevladati", rekla je Mara Zečević iz Zadra.

"Nitko normalan sa 45, tko je obiteljski čovjek, neće to ići raditi. To radi balavurdija", komentirao je hrvatski glumac iz Zadra, Dragan Veselić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DVIJE OSOBE /

Zadarska policija privela osumnjičene za napad na delegaciju Crvene Zvezde

Image
DVIJE OSOBE /

Zadarska policija privela osumnjičene za napad na delegaciju Crvene Zvezde

Organizatori odbili da se zbog napada utakmica igra pred praznim tribinama

Napadnuti nisu bili smješteni zajedno s košarkašima i vodstvom kluba koje je čuvala policija. "Policija nije imala informaciju o ovoj skupini koja je bila na drugom mjestu", rekao je ministar Davor Božinović.

"Pod nadzor su istu večer stavljene dvije muške osobe, a jutros je u službene prostorije privedeno više muških osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovih događanja", rekla je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Zvezde su zbog dva napada tražili da se utakmica na Višnjiku igra pred praznim tribinama, no organizatori su to odbili. Predsjednik Zvezde kažu da su maskirani huligani napadnute oborili na tlo i udarali nogama.

"Preventivno nisu poduzete mjere koje su trebale biti poduzete jer su se navijači Zadra, tzv. navijačka grupa Tornado, oglasili u svom priopćenju 8. studenoga i najavili otprilike što će se događati, da njihova strast i energija trebaju otkloniti nepravdu," istaknuo je Nebojša Čović, predsjednik Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je djelo huligana, a ne navijača'

Incident je djelo huligana, a ne navijača, ističu iz košarkaškog kluba Zadar, zadarski gradonačelnik i ABA liga.

"Mislim da svi moramo učiniti da se ovakve stvari više nikad ne ponove. Naravno, nastojimo vjerovati da je ovo izolirani incident pojedinaca koji vjerojatno, odnosno sigurno, nisu svjesni svojih djela", smatra Dubravko Kmetović, direktor ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji vođa navijačke skupine Tornado smatra da je problem stvoren pozivom Crvene zvezde da ih navijači prate na gostovanjima u Barceloni i Zadru, što je u ABA ligi zabranjeno.

"To je bila smišljena provokacija. Ako nama ne daju da idemo u Srbiju, zašto njima dopuste da dolaze u Zadar?", pita se Boris Marin, bivši vođa Tornada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Zvezde tvrde da u toj delegaciji nije bilo Delija nego svega 20-ak simpatizera kluba. Policijska istraga se nastavlja.

POGLEDAJTE VIDEO: Komunalno poduzeće u zadarskom zaleđu naložilo uklanjanje nadgrobnog spomenika. Razlog? Natpis na ćirilici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo