ZADRANI NUDE POMOĆ METROPOLI NAKON POTRESA: / 'Imamo ekipu koja je spremna otići u Zagreb i besplatno sanirati nastalu štetu'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL iLUSTRACIJA

'Svima nam je nešto, ali postoje nažalost oni kojima je sve!

13.4.2020.
10:04
Marko Lukunic/PIXSELL iLUSTRACIJA
VOYO logo

Nakon potresa koji je u nedjelju 22. ožujka u 6:24 snagom od 5,5 stupnjeva prema Richteru uzdrmao Zagreb te porušio dobar dio objekata u centru. Uz potres, u gradu je zabilježeno i 408 slučajeva koronavirusa, a nedavno su i čestice pijeska iz pustinje Karakum zagadile zrak. Zbog toga su se brojni ljudi iz grada, okolice, ali i cijele Hrvatske javili kako bi pomogli. Neki su raščišćavali ruševine, drugi su donirali novac, no lanac dobrote još uvijek nije prestao.

"Svima nam je nešto, ali postoje nažalost oni kojima je sve! Ako netko zna da postoji osoba koja je pozitivna na koronu, izgubila smještaj u potresu, ostala bez posla i za kraj morala disati onečišćeni zrak, neka se javi i imamo ekipu koja je spremna otići u Zagreb i besplatno sanirati nastalu štetu, a imamo i dobar dio materijala", napisao je netko na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONAVIRUS RASTURA EKONOMIJU? /

Većina firmi u problemima, ključni segment pao u Zagrebu, a to bi mogao biti tek početak

Image
KORONAVIRUS RASTURA EKONOMIJU? /

Većina firmi u problemima, ključni segment pao u Zagrebu, a to bi mogao biti tek početak

Odvojili 7 dana za pomoć

Novinari eZadra su tragom tog statusa otkrili petoricu građevinara koji se mogu pobrinuti za obnavljanje objekata. Učinit će to besplatno, a dio materijala će i donirati. Krešo P. iz Biograda, Duje L. iz Krneze, Ivan D. iz Zadra, Pave V. iz splitske okolice i Frane B. iz Sikova, provest će tjedan dana u Zagrebu i dati svoje ruke onima kojima je to najpotrebnije.

"Htjeli bismo uletjeti nekom čovjeku ili obitelji koja je imala tu nesreću da ih pogodi baš sve što se lošeg dogodilo u Zagrebu u posljednje vrijeme. Imamo osiguran prijevoz do Zagreba jer ćemo ići mojim kombijem, a javio mi je prijatelj da nam za tu akciju osigurava i smještaj i hranu u Zagrebu za tih sedam dana koliko možemo odvojiti od svojih poslova jer svi inače, radimo. Imamo i nešto materijala, a vjerujem da možemo nabaviti i još od naših stalnih suradnika s kojima dosta radimo pa ćemo pokriti uređenje. Jednog takvog čovjeka sigurno možemo "pokriti", a ako ostane još vremena i materijala, idemo i dalje, zašto ne. Sigurno se nećemo vraćati s nikakvim građevinskim materijalom kući, potrošit ćemo sve", pojasnio je jedan od građevinara, Frane B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nama nije tako loše'

Uz sve nedaće koje su zadesile Zagrepčane, sigurno ima i onih koji su ostali bez posla. Frane je pojasnio kako je došao na ideju i kome će pomoći.

"Zapravo smo kukali jedni drugima kako nam je teško u doba širenja zaraze koronavirusom, a onda smo zaključili da nam nije tako loše i da uvijek ima netko kome je gore. Pa je krenula inicijativa da bi zbilja mogli 'dati ruku' nekome tko je izgubio sve najednom, kome se, eto, zaredalo. Pomoći ćemo mu, neka se javi, jer je u teškim vremenima bitno pomagati jedni drugima, koliko tko može", rekao je Frane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji su u potresu pretrpjeli oštećenja doma, a uz to ih je zadesila zaraza ili gubitak posla mogu se javiti na e-mail: albedo.sounds@gmail.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo