S OLTARA OPET PRISTIŽU UPUTE ZA GLASOVANJE NA IZBORIMA: / 'Birajte sposobne, bogobojazne i pouzdane'

Image
Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL

'Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate.

14.5.2019.
14:15
Grgo Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Na početku današnjeg 58. redovnog plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup i predsjednik HBK-a Želimir Puljić osvrnuo se na predstojeće izbore za Europski parlament te poručio vjernicima koje bi kandidate bilo dobro da biraju.

"Za desetak dana, od 23. do 26. svibnja, održat će se deveti europski izbori kad će se diljem EU-a birati zastupnici u Europski parlament. Hrvatska je 2013. godine nakon višegodišnje provjere i čekanja primljena u Uniju. U tijeku je i kod nas po drugi put kampanja za izbor parlamentarnih zastupnika", kazao je Puljić u uvodnoj besjedi o europskim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup potiče vjernike da izađu na izbore

Potom je, kako prenosi N1, nastavio potičući vjernike da izaberu svoje kandidate.

"Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate. A pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa "birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane" (Izl 18, 21). Nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasovanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti te učinkovito pridonose demokratskom razvoju naše domovine i Europske unije", kazao je Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo