kanjon Krupe / Zadarski HGSS spasio stranu državljanku koja je slomila nogu na Kudinom mostu

Image
Foto: HGSS Zadar

Ozljeđena je, s obitelji i dvoje hrvatskih državljana, obilazila kanjon Krupe

13.7.2018.
11:46
HGSS Zadar
VOYO logo

Dežurni spašavatelj Stanice Zadar u četvrtak je dobio dojavu o prijelomnim ozlijedama desne noge strane državljanke, piše eZadar.hr. 

Ozljeđena je, s obitelji i dvoje hrvatskih državljana, obilazila kanjon Krupe. Prilikom prelaska Kudinog mosta došlo je do poskliznuća koje je uzrokovalo ozljedu uslijed koje osoba više nije bila u mogućnosti samostalno se kretati. Kako obitelj i prijatelji nisu bili u mogućnosti pomoći i izvući ozljeđenu iz kanjona pozvali su pomoć putem žurnog broja 112. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poziv, ekipa od 9 spašavatelja Stanice Zadar, se žurno uputila prema unesrećenoj. Dolaskom medicinske ekipe unesrećena je zbrinuta te pripremljena za zahtjevan transport izvlačenja nosilima  iz strmog kanjona rijeke Krupe do vozila.

Nakon što je ozljeđena dopremljena do obiteljskog vozila u 18.30 sati, upućena je u opću bolnicu Zadar na daljnju skrb čime je akcija spašavanja završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije na odmet još jednom ponoviti da se u prirodi trebamo kretati adekvatno opremljeni i u odgovarajućoj obući te planirane rute kretanja prilagoditi svojim mogućnostima kako bi se izbjegle ovakve situacije, pernosi eZadar.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo