ZABORAVILI UČENIKA IZ ISTRE NA INTERLIBERU U ZAGREBU: / 'Nismo ni primijetili da nam fali jedno dijete dok nas nije nazvala njegova majka'

Image

Razred učenika osnovne škole Mate Balote iz Buja bio je na jednodnevnom izletu na sajmu knjiga Interliber u Zagrebu, a jedan je učenik tamo i ostao jer su ga - zaboravili.

17.11.2016.
11:22
VOYO logo

Učenik (11) se, srećom, uspio snaći i na info pultu Zagrebačkog velesajma je nazvao roditelje. Njegova je majka zatim nazvala razrednicu i upitala je za svoje dijete, a autobus s učenicima iz Buja tada je već bio na putu za kući i stajao na stajalištu u Ravnoj Gori, gdje su se djeca igrala na snijegu. Razrednica nije znala da jedno dijete nisu povezli natrag kući pa je majci rekla da se i njezin sin s ostalima igra u snijegu, piše Glas Istre.

Nisu ni znali da su zaboravili dijete

Kada su napokon nastavnici shvatili da su dječaka zaboravili u Zagrebu, rekli su ostalim učenicima da o tome ništa ne govore roditeljima, već da kažu da će autobus kasniti 'zbog tehničkih problema'. Tako se jedan od autobusa s učenicima iz Buja kući vratio tek u 1 sat poslije ponoći, a planirani povratak je bio u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz škole propust objašnjavaju tako što je bilo mnogo učenika, njih 70-ak, a dio učenika se razdvojio jer su neki otišli primiti Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt u koncertni studio Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije, dok je drugi dio učenika išao na Interliber. Prilikom ukrcavanja u autobuse učenike nisu precizno prebrojili nego su nabrzinu krenuli uz kratko 'jesmo li svi?' pa nitko nije primijetio da jedan dječak nedostaje. Nitko to nije primijetio sve do trenutka kad je dječakova majka, koja je tada već znala da dječak nije na putu kući, nazvala razrednicu i rekla joj da je dječak ostavljen u Zagrebu.

Image

Ravnateljica se ispričala roditeljima

Ravnateljica škole Rosana Jović uz žaljenje je priznala da se propust dogodio, a za njega je najavila i sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ujedno se ispričavam svim roditeljima, a pogotovo roditeljima dječaka. Naime, nakon razgledavanja sajma sva su djeca iz paviljona otišla do parkirališta s autobusima nakon prebrojavanja. No, to se nažalost događalo izvan autobusa, a ne unutra', rekla je ravnateljica Jović i dodala da je zbog lošeg vremena sve odrađeno u žurbi.

'Propust je upravo tu što djeca nisu prebrojena u autobusu kada bi bilo uočeno da jedno nedostaje jer onda nemaju mogućnosti nikamo otići. Krenuli smo na put i stali na Ravnoj Gori gdje su djeca vidjevši snježni pokrivač iskoristila vrijeme za igru. Ni tada nismo znali da nam fali dijete, a svijet nam se srušio kada je djetetova majka nazvala razrednicu Barbaru Čaletu Markežić i upitala za dijete. Tada smo odmah pokrenuli sve u našoj moći kako bismo riješili problem. Budući da je bilo oko 19.30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rješenje. Uglavnom, uspjeli smo preko našeg Črnja toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihova vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu Goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli ga kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je. Trenutačno nad njim obavljamo nadzor radi utvrđivanja ako mu je potrebna kakva pomoć', ispričala je ravnateljica Jović za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo