volonterski program /

Za volontiranje ne trebaš imati vremena, trebaš imati srce! Postani volonter/ka!

Image
Foto: PROMO

Poremećaji iz autističnog spektra danas se u svijetu smatraju jednim od najčešćih razvojnih poremećaja.

22.5.2018.
16:00
PROMO
VOYO logo

Osobe s autizmom jedna su od socijalno najisključenijih skupina građana, što posebno pogađa djecu. U Hrvatskoj sustavno  ne postoji dijagnostika, sustav rane intervencije, a još uvijek je teško upisati djecu s poremećajem iz spektra autizma u vrtiće i redovne škole. Autizam se živi svaki dan, on je sve prisutniji i protiv njega se možemo boriti ranim prepoznavanjem i djelovanjem, a za to je potrebna podrška cijelog društva.

Najveći dar koji nekom možete pokloniti je vaše vrijeme. Jer kada poklonite vrijeme, poklonili ste komadić svog života koji nikada ne možete dobiti natrag. No zavolontiranje ne trebaš imati vremena, trebaš imati srce! Otvori dio svog srca za upoznavanje, razumijevanje i prihvaćanje osoba s razvojnim poremećajem iz autističnog spektra!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridruži se aktivnostima koje Udruga za autizam Zagreb u suradnji s nositeljem projekta “Udruga za autizam Pogled” iz Nedelišća i partnerima iz Saveza udruga za autizam Hrvatske te Centra za socijalnu skrb Čakovec provodi u sklopu projekta “Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj”. Projekt, između ostaloga, ima za cilj pokrenuti volonterski program u članicama SUZAH-a, formirati i obučiti njihove volonterske timove koji će neposredno volontirati s djecom na socijalizacijskim I sportsko-rekreativnim programaima i sadržajima naše udruge. U sklopu što veće integracije korisnika u sve aspekte društvenog života, volonteri su vrlo važan čimbenik.

A aktivnosti se mogu uključiti mladi od 15-te godine nadalje te svi ostali bez obzira na dob koji su otvorena srca i senzibilizirani za potrebe djece i osoba s autizmom i njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve informacije o volonterskom programu možete pronaći na web stranicama udruge https://www.autizam-zagreb.com/, ili se javiti direktno u Udrugu za autizam Zagreb na telefon 01/2303-901, ili uaz.zagreb@gmail.com email.

Pridružite nam se u stvaranju društva koje u potpunosti prihvaća različitosti, razumije, podržava i pomaže u kreiranju poticajnog okruženja za djecu i osobe s posebnim potrebama, kao i optimalno korištenje njihovih potencijala i mogućnosti.

Projekt „Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 570.446,74 kuna. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost udruge Pogled i Saveza udruga za autizam Hrvatske.

Image
Foto: PROMO
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo