Za vikend nam stiže ciča zima i snijeg!

Za vikend nam stiže prava zima sa snijegom i jakim vjetrom, koji će osobito u Gorskom kotaru i Lici stvarati nanose i probleme u prometu.

6.12.2012.
22:43
VOYO logo

U petak će biti djelomice sunčano, a u nizinama u unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci. Poslijepodne i osobito navečer sa zapada će se jače naoblačiti uz kišu uglavnom na sjevernom Jadranu te snijeg u Gorskom kotaru, Lici i ponegdje u unutrašnjosti Istre. U noći na subotu kiša se očekuje i drugdje na Jadranu, a u većini kopnenih krajeva snijeg. Snijega bi moglo biti i uz obalu sjevernog Jadrana.

Jutarnja temperatura većinom od -8 do -2 u unutrašnjosti te između 0 i 6 na Jadranu. Najviša dnevna tijekom petka bit će između -2 u krajevima s dugotrajnom maglom do 3 u predjelima s barem malo sunca, a na Jadranu od 6 na sjeveru do 11 °C na jugu i otocima, javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smirivanje u nedjelju

Vikend nam donosi pravu snježnu zimu. U većini krajeva unutrašnjosti moglo bi do nedjelje ujutro pasti između 10 i 30 cm snijega, a u Lici i Gorskom kotaru i do pola metra. Dodatne probleme mogli bi, zbog jakog sjevernog vjetra, stvarati zapusi.

Do kraja nedjelje očekuje se postupno smirivanje i razvedravanje, no temperature će biti niske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako prema sadašnjoj meteorološkoj karti jutarnja temperatura u Zagrebu će u nedjelju biti -12, a jutro će i u ponedjeljak biti vrlo hladno uz temperaturu zraka nerijetko nižu od -10 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo