Za vikend još hladnije i sa snijegom

Nakon što je u Slavoniji i u gorskim krajevima ponegdje palo i do 30 centimetara novog snježnog pokrivača, prognostičari za vikend najavljuju još niže temperature i nove centimetre snijega.

25.2.2011.
14:14
VOYO logo

Slavoniju je tijekom srijede i četvrtka 'zatrpalo' i do 30 centimetara snijega, zbog čega je zabilježen i poveći broj prometnih nesreća. Nove pahulje najavljene su za čitavo razdoblje do kraja vikenda, a prema nekim najavama debljina snježnog pokrivača mogla bi se i udvostručiti.

Vikend pred nama donosi i niže temperature te se tako tijekom subote i nedjelje u kopnenim krajevima očekuje od -6 do 4 Celzijeva stupnja, a na Jadranu od 1 do 12 Celzijevih tijekom subote, dok bi nedjelja u pojedinim krajevima Dalmacije mogla biti i stupanj do dva toplija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tijekom vikenda u sjevernim krajevima i uz Jadran očekuje se većinom sunčano vrijeme, posebice u nedjelju, dok će jače naoblake biti uglavnom na istoku kopnene Hrvatske.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda sljedeći tjedan bit će također hladan, posebice ujutro, od -8 do -6 u kopnenim krajevima, te od 1 do 6 uz Jadran. Dnevne temperature trebale biti nešto više nego proteklog tjedna i kretat će se do 9 Celzijevih u kopnenim krajevima i do 13 na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći prema svemu, još ćemo neko vrijeme pričekati do zatopljenja i dolaska proljeća.

Vezani članak:

arti-201102240190006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo