ZA VIKEND ĆE BITI MOKRO, A MOGUĆE SU I OLUJE: / Kiše i pljuskova, ponegdje obilnijih, bit će posvuda. Vruće ljeto još se ne nazire...

Image
Foto: PIXSELL

Zbog oborina će temperature biti niže od uobičajenih za ovo doba godine - na kopnu od 23 do 28,

12.7.2019.
8:59
PIXSELL
VOYO logo

Za cijelu Hrvatsku, osim istoka zemlje, Državni hidrometeorološki zavod za sutra je proglasio žuti alarm koji upozorava da vrijeme može biti potencijalno opasno. Drugim riječima, u većini zemlje sutra, a i u nedjeljeju očekuju se kiša i pljuskovi s grmljavinom koji bi lokalno mogli biti obilniji. Duž obale moguće su nevere, osobito na sjevernom, i srednjem dijelu Jadrana.

U nedjelju će lokalne nestabilnosti preseliti na istok Hrvatske, dok će na moru prolazno zapuhati jaka i vrlo jaka bura, kazala je meteorologinja N1 televizije. Zbog oborina i temperature će biti niže od uobičajenih za ovo doba godine - na kopnu pretežno od 23 do 28, a uz obalu će biti oko 30 stupnjeva Celzijevih. Ljetne vrućine zasad nisu na vidiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra kiša, pljuskovi, bura...

Meteorolog HRT-a za danas, petak, najavljuje dosta sunca na Jadranu, a oblaka u unutrašnjosti. Mjestimice će biti malo kiše, a tek ponegdje je moguć pljusak. Najviša temperatura zraka bit će od 24 do 27 stupnjeva.

Prema prognozi HRT-ovog meteorologa, na istoku i u središnjim predjelima najviša dnevna temperatura danas će biti oko 25 stupnjeva. U gorju će vjerojatno biti malo niža, a na sjevernom Jadranu malo viša od toga. U drugome dijelu dana velika je vjerojatnost lokalnih pljuskova u unutrašnjosti Istre te u Gorskome kotaru i Lici. Na srednjem Jadranu najprije će zapuhati bura, potom zapadnjak i jugozapadnjak, a na otvorenome sjeverozapadnjak uz većinom malo, samo mjestimice umjereno valovito more. Prevladavat će pritom sunčano, a uglavnom u Zagori uz mjestimice jači razvoj oblaka može biti pljuska s grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura bit će kao i na krajnjem jugu Hrvatske, između 27 i 30 stupnjeva.

Image

Temperature zasad ne rastu

Za sutra HRT-ov meteorolog kaže kako će nerijetko biti kiše, a mjestimično i pljuskova, osobito u Lici i Gorskom kotaru te u unutrašnjosti Dalmacije. Od nedjelje i dalje promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te još uvijek nestabilno pa ponegdje treba računati na pojavu pljuskova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura zraka bez veće promjene, kao i na moru, gdje će biti dosta sunca sljedećih dana, a uglavnom se u subotu očekuje mjestimična kiša te lokalne nevere koje mogu donijeti i veću količinu oborine. Nakon juga u subotu zapuhat će bura koja će u nedjelju biti jaka s olujnim udarima.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo