ZA ŠEST MJESECI POČINJU RADOVI? / Ruglo na ulazu u Zagreb konačno bi moglo postati Sveučilišna bolnica

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sveučilišna bolnica na koju je već potrošeno 200 milijuna eura proračunskog novca i projekt koji dosad nijedna Vlada nije istjerala do kraja za šest mjeseci će postati veliko gradilište.

24.7.2017.
7:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Naime, Grad se uknjižio na zemljište, održan je prvi sastanak i za šest mjeseci će početi prvi radovi na sveučilišnoj bolnici, javlja RTL.

Građani su prije 30 godina uplatili 60 milijuna maraka za gradnju bolnice. Prva je ideja bila da bolnica ima 960 kreveta na 130 tisuća kvadrata. Radovi su počeli 1985., a '92. je postalo jasno da bolnica neće biti završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar najavio gradnju

'Možda je sada povijesni splet okolnosti takav da se od toga treba krenuti', rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministar Kujundžić i gradonačelnik Bandić u petak su na sastanku dogovorili konačno rješenje, koje je ministar predstavio i premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Suglasni smo svi zajedno da u to treba ići. Vjerujemo da je prvi korak u dijelu bolnice napraviti novu dječju kliniku, a onda etapno useljavati ostale bolnice od Merkura, Vinogradske, Klaićeve, Draškovićeve, Petrove i Svetog duha', rekao je Kujundžić.

Bandić je potvrdio da se Grad uknjižio na prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi vrijedni 500 milijuna eura

'Grad Zagreb je prije šest mjeseci uknjižio prostor od 563.000 četvornih metara, više od pola milijuna kvadrata gdje treba razviti ne samo dječju bolnicu, tu su hospicij, terme, tu su sve faze buduće sveučilišne bolnice. Jedan sveukupni lječilišni zdravstveni hrvatski centar', rekao je Bandić.

Gradnja dječje bolnice s opremom stajala bi 130 milijuna eura, a konačni radovi na cijeloj bolnici 500 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo