moderna lomača / Za Noć vještica ću se nabosti na kolac i biti ražnjić!

Image
Foto: Photo by: Jan Iveta

Bliži nam se Noć vještica, a vi razmišljate u što ćete se prerušiti? Možda u ljude, bilo bi vrijeme.

30.10.2014.
14:15
Photo by: Jan Iveta
VOYO logo

Ako se Sanja Musić Milanović na bezvezni dan u tjednu može transformirati u Mariju Antoanetu, njen mužić u kapetana svog malog papirnatog brodića kojeg bi proizvoljno nazvala Costa Croatia (a svi znamo što se dogodilo s Concordijom), i ako je Bandić mogao cijelo jedno desetljeće glumiti Boga i naručivati snijeg kako bi si tako stvorio batmanovsku priliku da još jednom pokaže narodu kako voli DELATI, onda bi svi mi mogli dobiti priliku da barem na jedan dan stavimo svoje maske i glumimo ono što zapravo nismo, toga kome zavidimo ili mu se potajno rugamo.

I vidi vraga, bliži li se to nama noć vještica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš sam neki dan sa prijateljicom, također babarogom s dlakavom bradavicom i metlom u guzici, pričala o tome kako imamo 26 godina i kako smo prestare za pijano kostimiranje, te dan kasnije za mamurnu povorku gradskim grobljima uz opravdavanje roditeljima da to što bazdi nisu alkoholne pare iz tebe već taj smrad dolazi radi činjenice što se nalazite na groblju. Uza sve to, nismo niti smislile dovoljno inspirativnu masku koja je dovoljno u trendu, a opet ne isfurana i oko koje ne treba puno posla. Mozgala sam ja tako, mozgala...

Dok sam u ostale dane u godini 'anđelak', za tu noć mogla bih se maskirati u žensku koja je nadr*ana jer svi pričaju o noći vještica... A ne, to je isfurano. Ili da barem izrezbarim bundevu sa Sorajinim likom? A ne, to mi je preriskantno jer se bojim da će u međuvremenu opet promijeniti izgled lica. Znam, za noć vještica ću se maskirati u pamet AveKarabatić, neće me nigdje biti. Da, najvjerojatnije će biti tako, za noć vještica ipak neću ići nigdje jer nikako da pronađem novu masku, ova u kojoj sam zarobljena od rođenja mi je dosadila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I već kada sam htjela odustati, sinula mi je ideja - za noć vještica trebalo bi obući vjenčanicu i na taj način plašiti muškarce!

Zašto takva okrutnost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa da vide kolike vještice možemo biti i da je ovo što smo tijekom godine mila majka! Tim više im pokazati da stvarne rospije zaista postoje i da trebaju biti sretni što nas imaju, ovako fleksibilne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što vi muškarci mislite o svima nama, stavljajući nas sve u isti koš, a bogme nismo sve iste...

Sitne, ali dinamitne, ugodno popunjene, crne, plave, crvene, smeđe... sve se mi tijekom godine NAVODNO kamufliramo i to u ni manje ni više nego slatke, poželjne i divne, a zapravo sa samo jednim ciljem, a to je da upravljamo muškarcima. Navodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sad, sredstva su dopuštena i to svakakva. Nekad naša 'vještičja' strana izađe u obliku PMS-a i to nam je pravovaljana izlika za dobiti ono što želimo, nekad igramo na kartu šutnje jer znamo da smo vam najgore kad šutimo glasno. Ok, ovo je SLUŽBENOPOTVRĐENO. Kad nam ta igra postane dosadna, obrušimo se jedna na drugu, a to se manifestira ljubomorom na bivšu djevojku ili čistu trenutnu konkurenciju, doznaje se iz NESLUŽBENIH IZVORA.

U slučaju da jedna ženka ima svoga mužjaka, druga koja je slobodna (uvjetno rečeno), naglo shvati da je baš TAJ zauzeti mužjak zanimljiv i poželjan. Tako počinje rat, u kojem nažalost jedine 'kao' žrtve budu mužjaci. Ni krivi ni dužni se odjednom nađu na prvoj fronti bojišnice i sve iznenađeno gledaju kako su poželjni ženskom rodu, a uopće ne shvaćaju da oni nisu bitni. Bitno je samo koja žena (vještica) će osvojiti tog mužjaka. I tako mi tiho ratujemo dok oni fino uzgajaju svoj ego misleći da se sve to odvija zbog toga što su neodoljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragi muškarci - sve je to samo jedna velika igra između kamufliranih vještica koje se pretvaraju da su žene. Ipak je na svijetu pet žena na samo jednog muškarca, tako nam je grah pao.

Zastrašujuće, zar ne? Shvatili ste, vještica se trebate kloniti. Nažalost, prave vještice odijevaju se u običnu odjeću i izgledaju gotovo sasvim poput običnih žena. Kako ih onda prepoznati i kako ih se kloniti, pitate se sigurno. Hmmm, možda će neke poslije svoje noći zaboraviti sakriti metlu pa ćete ih po tome skužiti, ako ih dosad već niste prepoznali po njihovoj histeričnosti, niskom pragu samopoštovanja ili pak čistoj zlobi! Držim vam fige da zbrojite jedan i jedan i na vrijeme se maknete od istih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ja i moj kostim? Ja ću se za noć vještica omotati WC papirom i glumiti mumiju, ako mi taj dan tako dođe.

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču