ZA NJIM RASPISANA TJERALICA: / Posrnuli hrvatski tajkun uspio u Americi; sada restaurira kuće i bazene

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Ivo Cagalj
17.4.2016.
9:12
PIXSELL/Ilustracija, Ivo Cagalj
VOYO logo

Splitski poduzetnik Dragan Šegović, vlasnik propale tvrtke "Euro Yacht" koji je na međunarodnoj tjeralici jer ga DORH tereti da je preko svoje druge tvrtke "M.P. Jahte" d.o.o. 2006. i 2007. utajio porez i tako oštetio državu za 130 tisuća kuna, nalazi se u Sjedinjenim Državama gdje danas renovira kuće, restorane i poslovne prostore, piše Slobodna Dalmacija.

Šegović se pojavio na prvom ročištu vezanom uz sudski spor 2011, dok je 2012. s njega izostao tražeći odgodu i tvrdeći da je na brodu pa da ne može doći. Nakon toga policija je utvrdila da je odjavio svoje prebivalište i boravište u Republici Hrvatskoj te prodao stan u Splitu. Kako sudu nije dostavio nove podatke o tome gdje se nalazi, a i znajući da je za njim pokrenut postupak napustio je zemlju, za Šegovićem je raspisana međunarodna tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravosuđe ne zna gdje se nalazi, a novinari ga pronađu preko Interneta!

Dok pravosudna tijela navode da ne znaju gdje se nalazi, "Slobodna" mu je ušla u trag jednostavno pronašavši njegovu internetsku stranicu na kojoj se u New Orleansu hvali poslom koji obavlja.

"Dragan Šegvić najvjerojatnije neće biti vaš najjeftiniji izbor za kućna renoviranja, međutim, možete biti sigurni da je superioran u odnosu na bilo koji drugu restauratorsku građevinsku tvrtku u New Orleansu. Dragan Šegvić došao je iz biznisa građenja megajahti, gdje je svaki mali detalj bio doveden do savršenstva. Taj isti perfekcionizam unosi u sve projekte renoviranja koje je preuzeo u New Orleansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIJEVARE S PDV-OM /

Skupe malverzacije drzave kostaju milijarde eura

Image
PRIJEVARE S PDV-OM /

Skupe malverzacije drzave kostaju milijarde eura

Imate moju riječ da ću premašiti sva vaša očekivanja u pogledu kvalitete, izrade i prijateljstva", hvali se na svojoj stranici bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, koji novinarima nije odgovorio i na poziv na ondje navedeni telefonski broj niti na e-mail.

Izručenje preko Ministarstva pravosuđa

Šegviću je, inače, početkom lipnja 2013. godine opozvana uvjetna kazna na koju je bio osuđen jer je Raiffeisen leasingu ostao dužan gotovo milijun kuna. Dug je nastao jer 2005. godine nije vratio motorni brod "Marco Polo" iako mu je istekao najam. Šegvić je u siječnju 2012. godine pravomoćno osuđen te nije smio počiniti novo kazneno djelo i morao je vratiti novac u roku od godinu dana. Budući da to nije učinio, oštećena je strana početkom ove godine zatražila opoziv uvjetne osude te će Šegvić, kad jednom bude dostupan pravosudnim vlastima, morati u zatvor na godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da splitski sud preko Ministasrtva pravosuđa može zatražiti Šegovićevo izručenje.

Image
PUNO POSLA ZA POREZNI USKOK: /

Bave se s pedesetak slučajeva "teških" 120 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo