NETKO U MORU, A NETKO U ZNOJU / Za ove radnike nema odmora niti kad su najveće vrućine, ali imaju rješenje za ohladiti se: 'Ovo je stara fora'

Građanima se savjetuje da ne izlaze van ako ne moraju, ali pauze nema kada se prodaje voće, povrće, kruh ili kad se peru automobili

23.7.2022.
21:43
VOYO logo

Temperature se u Hrvatskoj penju i do 40 stupnjeva, vrhunac je toplinskog vala..

''Ja kad sam kao dijete bila, isto su ovakve vrućine bile. Što stvaramo od mušice slona'', komentirala je Ivana Božiković, prodavačica na tržnici za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je čisto normalno. Mi se čudimo kad najave kišu, kad kiša pada pa prokleta kiša, ako pada snijeg - proklet bio. Pa je nam je zimi sklisko'', rekla je Marica Čosić, prodavačica na tržnici. Istina, klimatske promjene donijele su za koji stupanj toplije ljeto. Ali, znamo da se ne treba pržiti u podne na asfaltu, ako se baš ne mora. Ali Brankica nema izbora. Voće i povrće treba prodati.

'Stara fora'

''Koliko je teško prodavati na 40 stupnjeva? Ma meni je isto. Ljudi dođu uglavnom ujutro, tada sve skoro prodam, kasnije što bude. Ja kad moram ići u plastenik u 2 sata popodne, e onda bi vas ja pitala je li vruće. A ovo tu je normalno'', izjavila je Brankica Solina, prodavačica na tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je i u pekari. ''Ma joj, navikli smo mi, radimo ovaj posao već jako dugo. Nema tu problema. Koliko vam je stupnjeva unutra. Pa bude preko 45, sigurno 50. Malo se pobrišemo, popijemo vode i idemo dalje'', rekla je prodavačica Mira Sliško.

Rješenje za vrućinu imaju na Dolcu. ''Ovo je stara fora. Ovako su se u stare dane, stare žene rashlađivale kad su kopale na njivama. Kad je bilo jako sunce. Odlično funkcionira'', kazala je Čosić stavljajući hladan ručnik oko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽE OSVJEŽENJE? /

Meteoalarm izdao upozorenje za jednu regiju: Dolazi grmljavinsko nevrijeme, i to već večeras? Moguća je i tuča...

Image
STIŽE OSVJEŽENJE? /

Meteoalarm izdao upozorenje za jednu regiju: Dolazi grmljavinsko nevrijeme, i to već večeras? Moguća je i tuča...

Vruće je i kod Frana. Čišćenje iznutra, izvana, brisanje auta. Svaki dan mu je kupanje u znoju.

''Ja saugam i radim unutarnje čišćenje. Najgore je kad je auto dugo na suncu pa dođe uprženo. Zbog sauganja stalno mičem tijelo, puno se znojim. Radim 2 tjedna, istopio sam sad 4 kila'', rekao je Fran Milković, radnik u autopraoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo