Za križ na Marjanu Splićani će platiti pola milijuna kuna!

'Očito je da ste se dogovorili s HDZ-om i da proračun prolazi. Čemu ova farsa i izigravanje demokracije?!

27.12.2011.
14:23
VOYO logo

Željko Kerum nije imao problema s donošenjem proračuna za 2012. godinu, pa je tako izglasan proračun grada Splita u iznosu od 870 milijuna kuna. U utorak ujutro nastavljena je sjednica Gradskog vijeća točkama koje prethode usvajanju proračuna i za koje zajednički dižu ruke HGS-ovci i HDZ-ovci, odnosno Tomislav Gojo i Mirko Ramljak jer Sanja Bilač opet nije došla.

''Očito je da ste se dogovorili s HDZ-om i da proračun prolazi. Čemu ova farsa s amandmanima i izigravanje demokracije?! Gradonačelnik je još jednom pokazao da je dobar trgovac i da su političari jeftina roba'', rekao je Gojko Čepo (SDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednica je nastavljena u istom ritmu. Prvo predlagač obrazloži na što će se trošiti novac, a potom slijede amandmani HDZ-ovaca koje većina prihvaća, što je i dalje izazivalo komentare s oporbene strane stola.

''Zašto niste predložili put za novu bolnicu pa da se prodate za pravu stvar, a ne ovako jeftino, za dva semafora'' rekao je vijećnicima HDZ-a Ivica Parić (SDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Podrug (HČSP) zatražio je da se prihvati prijedlog amandmana i iznos od 500 tisuća kuna za križ iz proračuna, a ostalo ako bi trebalo išlo preko donatora. I gradonačelnik Kerum, kao i neki vijećnici su podržali prijedlog. Amandman je jednoglasno prihvaćen.

Kerumu nije jasno zašto se SDP-ovci ljute

Gradonačelnik Željko Kerum za riječ se javio kada je Aida Batarelo (SDP) ocijenila kako proračun za 2012. nije razvojan i da je jedini gradski projekt zapadna obala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nerealno je pričati o gospodarskom razvoju u situaciji kakva je u svijetu, državi, županiji i gradu. Nema investitora ni banaka koje bi ih pratile. Svatko tko je sudjelovao u radu neke firme zna da je vrijeme za preživljavanje. U banku možeš doći i tražiti, ali nećeš dobiti novac. Firma Cemex ugasila je peći, ne proizvodi cement jer se ništa ne gradi. Trebali bismo biti realni i korektni jer svi znamo situaciju. Sve je stalo, ne u Splitu nego i u Americi, Europi, cijelom svijetu'', rekao je Kerum.

''Zašto se vi ljutite što sam ja išao u koaliciju s HDZ-om? Vi komunisti išli ste u koaliciju sa svim ljevičarima i pobijedili'', odgovorio je Kerum, a Parić mu je rekao da u Hrvatskoj ''komunista skoro da nema'' te da je pobijedila Kukuriku koalicija s čime se Kerum pomirljivo složio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo