PRVO IH VRIJEĐAO, PA PREBIO / Za dvije premlaćene žene - dva dana zatvora! Kazna župniku iz Sukošana zgrozila mještane; Nadbiskupija šuti

'To je malo. Malo u odnosu na ono što su te žene prošle. Sud je svoju odluku donio. Što mi tu možemo? Ništa', kazao je jedan gospodin iz Sukošana

15.10.2022.
21:17
VOYO logo

Dva dana zatvora za dvije premlaćene žene, toliko kazne preostalo je svećeniku iz Sukošana Domagoju Kelavi koji je istukao časnu sestru, a nedugo nakon toga i susjedu.

Dobio je sveukupno 27 dana zatvora, a budući da je 25 već proveo u pritvoru, ostala su mu za odraditi još samo dva, navodi RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da kazna nije primjerena. Nije u redu to što je napravio, a time je teže zbog toga što je u pitanju svećenik", kazala je Mara iz Sukošana s kojom se složio njezin sumještanin Dragan.

"To je malo. Malo u odnosu na ono što su te žene prošle. Sud je svoju odluku donio. Što mi tu možemo? Ništa", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijan izvrijeđao pa napao časnu sestru, a dan kasnije i susjedu

Podsjetimo, časnu sestru iz mjesnog samostana, koja je održavala župnu kuću, prvo je pijan izvrijeđao na ulici, a onda je udario šakom u glavu. Ni tri tjedna nakon toga je susjedu, isto tako pijan, nasred ulice izvrijeđao, stiskao rukama za vrat, a onda je gurnuo na tlo.

Image
NEKE ŽRTVE SU VEĆ PALE /

Ljude u stambenim zgradama obilaze drski razbojnici: Policija izdala važne naputke kako izbjeći najgore scenarije

Image
NEKE ŽRTVE SU VEĆ PALE /

Ljude u stambenim zgradama obilaze drski razbojnici: Policija izdala važne naputke kako izbjeći najgore scenarije

I jedna i druga žena pritom su lakše ozlijeđene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za fizički napad na dvije žene u alkoholiziranom stanju 43-godišnji svećenik nikada nije bio kazneno prijavljen. Iz zadarske je policije u Općinsko državno odvjetništvo stigla tek prekršajna prijava.

"Kada nasilnika treba kazniti, onda se zapravo događa ovo što se sada dogodilo što doista i drugim nasilnicima, ne samo onima koji su bili nego i onima koji će moda razmišljati hoće li udariti ženu zapravo može biti poticaj da to i nije ništa tako strašno. 27 dana u zatvoru zaista nije ozbiljna kazna", kazala je psihologinja Mirjana Nazor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarska nadbiskupija nakon ove presude nije se oglasila iako je ranije sve osudila i ispričala se i žrtvama i župljanima. Njihov postupak po Kanonskom pravu još uvijek traje. Don Domagoj u međuvremenu živi u Svećeničkom domu i lišen je svih svećeničkih dužnosti, prenosi RTL Danas.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo