Kaos u ZET-u /

Za bunt novih šarenih karata trebaju vam instrukcije, a novim rješenjem nisu zadovoljni ni građani ni vozači

Najpopularnija crvena karta od 4 kune za pola sata ostaje. Kao i ona stara plava od 10, a tu je sada i nova zelena od 7 kuna

2.7.2018.
7:00
VOYO logo

Čak četiri različite karte od danas možete kupiti za vožnju gradskim prijevozom u Zagrebu. No, ne možete ih sve kupiti na jednom mjestu. Neke samo kod vozača, a neke samo na kioscima, dvije stare ostaju, a uvedene su i dvije nove.

Nisu vam više dovoljne 4, već 15 kuna za jedinu kartu koja se može kupiti u vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njom se možete voziti sat i pol u jednom smjeru. No, isto toliko se možete voziti i za 10 kuna ako kartu kupite na kiosku. A na kiosku možete kupiti i još jednu novu kartu. Od 7 kuna za sat vremena.

>> Ove novosti ZET uvodi od nedjelje: U vozilima možete kupiti samo karte od 15 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularnija crvena karta od 4 kune za pola sata ostaje. Kao i ona stara plava od 10. Tu je sada i nova zelena od 7 kuna za sat vremena. Sve njih možete kupiti jedino na kioscima i ZET-ovim prodavaonicama. A novu žutu od 15 kuna jedino u tramvajima i autobusima.  

Građani nisu zadovoljni. Zagrepčani su se koliko toliko informirali gdje mogu kupiti koju kartu, no turistima nije apsolutno ništa jasno. Iz ZET-a navode kako je razlog uvođenja nove najskuplje karte da bi se rasteretili vozači i ubrzale vožnje.

>> Karta za tramvaj - 4, 7, 10 ili 15 kuna: Donosimo vodič kroz zbrku u ZET-u

"Mislim da je ipak nezgodno kad te u tijeku nekakvog odgovornog posla kao što je vožnja tramvaja stalno netko prekida. Tak da mislim da je to ipak nekakvo korektno, pošteno rješenje", misli Ida iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ovo se ne sviđa ni svim vozačima. Kažu, smanjit će im se provizija od prodanih karata koja je do sada mjesečno dosezala i 1000 kuna. Jer oni koji se najviše voze radije će se opskrbiti jeftinijim kartama kojih mogu kupiti gotovo 4 za cijenu ove jedne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo