Za 1.000 kn plaće nazivali su nas kučkama i krmačama

'Šefica nas je znala nazivati glupačama, krmačama, kučkama, idiotkinjama i sličnim epitetima.

4.8.2010.
12:41
VOYO logo

arti-201003090568006Bivše zaposlenice vukovarske tvrtke Magis d.o.o., koja se bavi telefonskim posredovanjem, tvrde da su žrtve surovog mobbinga.

"Sve to traje već mjesecima, ali ništa se ne čini kako bi se situacija konačno sredila. Pismo smo poslale na adresu Ureda predsjednika, Vlade te inspektoratima u Zagreb i Osijek jer ovima u Vukovaru ne vjerujemo", kazale su Večernjem listu bivše radnice te tvrtke koje su željele ostati anonimne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde i da sve djelatnice nisu prijavljene uredno tako da i njima nije priznato sve radno vrijeme provedeno u tvrtki, piše taj list.

Kažu i da su plaće dobivale u kuvertama koje su smjele otvoriti tek pošto iziđu iz tvrtke, a da je u njoj često bio iznos ispod zajamčenog minimuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šefica nas je znala nazivati glupačama, krmačama, kučkama, idiotkinjama i sličnim epitetima. Govorila nam je i da smrdimo i da se moramo okupati. Direktor nam se smijao u lice i znao reći: 'Vi jadnici iz Vukovara ionako nemate gdje raditi pa budite zadovoljni i s ovih tisuću kuna.' Pokraj mene je radila žena od 35 godina koja je plakala i radila", navodi se u prijavi ogorčenih radnica.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo potvrdio je kako je upoznat s problemom u toj tvrtki, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalbu radnica tvrtke Magis d.o.o. dobio sam putem e-maila. Spreman sam primiti na razgovor te osobe kako bi mi ispričale s čim su se sve suočavale tijekom rada. Ne želim zaključivati ništa, ali ako je to sve istina što stoji, očekujem od nadležnih institucija da hitno reagiraju i riješe problem ako ga ima", rekao je gradonačelnik.

Direktor tvrtke Alen Črnje kaže da su navodi smiješni i neistiniti te da bi najbolje bilo pitati sadašnje radnice o uvjetima rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003050382006"Kod nas neke radnice rade već godinama i nema nikakvih problema. Trudimo se osigurati im što bolje uvjete, ali i tražimo određene rezultate. Plaća je redovita, a sve radnice su prijavljene", kaže Črnje.

Negira i vrijeđanja ističući da ne vjeruje da bi ih mogla izgovoriti šefica koja vodi posao u Vukovaru, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003090568006 arti-201003050382006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo