(Polydor/Universal) / YEAH YEAH YEAHS - It's Blitz

Image

Njujorški art-rokeri na svom su se trećem albumu pretvorili u rasplesani synth-pop sastav.

24.5.2009.
17:12
VOYO logo

Predstojeći zagrebački koncert njujorške art trojke neće biti distorzijom i žestokim ritmovima ispunjena rock brijačina već, ako je suditi po "It's Blitz", elektronski 80's plesnjak.

Naime, nakon što su se na prošlom albumu okrenuli klasičnijem rock izričaju, ovoga se puta kroz novih 10 pjesama provlače duhovi synth-pop heroja poput Human League i Depeche Mode, uz tek povremene izlete u alter-rock (izvrsna "Dull Life"). Međutim, razloga za zabrinutost nema - vokal Karen O u novonastalim uvjetima zvuči senzualnije nego ikad, razina autorske kvalitete također je ostala prilično visoka pa veliki eksperiment možemo proglasiti uspješnim.         

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"It's Blitz" starta "artizmom za široke mase" i niže ubod za ubodom: "Zero" u velikom stilu najavljuje što nas čeka u narednih pedesetak minuta, "Heads Will Roll" i "Soft Shock"  vraški su nas zapalile za nastup grupe na T-Mobile Inmusicu, a "Skeletons" i "Dull Life" savršena su poveznica gitarske prošlosti i (vjerojatno) plesne budućnosti.

Pri kraju album malo posustaje pa pjesme poput "Dragon Queen" i "Hysteric" ne bismo trebali slušati na Jarunu, ali kad sve zbrojimo i oduzmemo, zaključujemo da se radi o bendu kojeg zbog njegove nepredvidivosti i eklektičnosti trebamo smatrati potpuno jedinstvenim i nezamislivo dragocjenim na glazbenoj sceni ovog desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo