COUNTRY ČITANJA SINATRE I ELVISA / Willie Nelson obrađuje standarde

Image

Najveći "hašoman" među kaubojima uskoro objavljuje album američkih evergreena.

16.6.2009.
16:14
VOYO logo

Country ikona i veliki borac za legalizaciju marihuane, 76-godišnji Willie Nelson, krajem kolovoza izdaje album obrada američkih standarda.                          

Prigodno nazvan "American Classic", album donosi Williejeva country čitanja kako tradicionalnih, tako i pop pjesama kao što su "Always On My Mind" Elvisa Presleyja i "Fly Me to the Moon" Franka Sinatre. Među 12 stvari naći će se i dva dueta s (barem u odnosu na Nelsona) mladim jazzericama Norah Jones i Dianom Krall. Norah će otpjevati "Baby It's Cold Outside", a njena za nijansu manje poznata kolegica "If I Had You".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz svoju 48 godina dugu karijeru, vremešni "hašoman" često se znao okušati u ovakvim projektima. Davne 1978. godine snimio je kolekciju pop hitova čime je šokirao country puritance, ali i oduševio publiku i kritiku. Prije nekoliko godina, međutim, potpisao je jednu od najgorih ploča u povijesti glazbe "Countryman" na kojoj je u reggae maniri odsvirao svoje pjesme, kao i one Johnnyja Casha i Eddieja Cochrana.

U to vrijeme sudjelovao je u urnebesnom incidentu kada ga je policija, zajedno s njegovim bendom, uhitila zbog posjedovanja narkotika. Da stvar bude bolja, policajci su pronašli halucinogene gljive i kod Williejeve nekoliko godina starije sestre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo