(Polydor) / WHITE LIES - To Lose My Life

Image

Došlo je vrijeme da provjerimo najnoviju senzaciju na britanskoj rock sceni. Nismo baš oduševljeni...

8.2.2009.
13:30
VOYO logo

Brzina kojom je trojka iz londonskog predgrađa osvojila otočku glazbenu scenu usporediva je samo s usponom Arctic Monkeysa, no White Lies ekipi Alexa Turnera nisu ni do koljena.

Da ne bude zabune, riječ je o dobrom bendu, ili barem bendu koji bi to mogao postati, čija je fascinacija "new mersey beatom", prvenstveno veličanstvenim Julianom Copeom i Teardrop Explodes, pretočena u obećavajuću zbirku pjesama. Dodajte na to malo The Curea, s kojim dijele i etiketu Fiction Records, te ranih Echo & the Bunnymen i dobivate prilično ugodnu glazbenu podlogu za neku post-punkom inspiriranu zabavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otočki novinari, poznati po gotovo patološkoj potrebi za stvaranjem zvijezda, ovog su se puta ipak malo zaletjeli, jer će "bijelim lažima" trebati puno više originalnosti i oslanjanja na vlastite kreativne potencijale da bi opravdali toliki medijski hype.

Vrhunci "To Lose My Life" su mračna pop savršenstva "Unfinished Business" (trebali bi zahvaliti Nicku Caveu na inspiraciji!) i "From the Stars" u kojima njihova Ian Curtisovska fascinacija smrću ne djeluje isforsirano i pretjerano. Ostalo možemo proglasiti tek najavom svjetle budućnosti, što je za 20-godišnjake, budimo iskreni, sasvim solidan uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo