ministarstvo se pohvalilo / Web stranicu za praćenje cijena do sad koristilo više od 36 tisuća korisnika

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Pomoću nje mogu se pratiti cijene trgovaca s, takozvane, bijele liste, a samu web stranicu do sad su pregledali više od 365 tisuća kuna. Podsjećaju, trgovci su obećali da neće dizati marže pa ako nešto i poskupi, to će biti zbog distributera

6.3.2023.
13:15
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Ministarstvo gospodarstva objavilo je koliko je građana koristilo njihovu stranicu za praćenje cijena u trgovačkim lancima. Pokrenuli su je prije skoro tri tjedna i na njoj se mogu usporediti cijene proizvoda s onima koje su bile 31. prosinca 2022.

"Od pokretanja stranice do 3. ožujka 2023. zabilježeno je 36.440 jedinstvenih posjetitelja (ID korisnika) koji su ukupno pregledali stranicu više od 365.000 puta, što znači da je u prosjeku svaki posjetitelj pregledao stranicu 10 puta. Aplikativno rješenje 'Kretanje cijena' služi i kao kontrolni i korektivni mehanizam koji štiti građane od neopravdanog podizanja maloprodajnih cijena", naveli su iz ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju, dodatna korist je praćenje promjena cijena po proizvođačima i distributerima jer su se trgovci s “bijele liste” (Konzum, KTC i Tommy) obvezali da neće dizati svoje marže za proizvode na stranici “Kretanje cijena”.

"A to znači da je svaka promjena cijena na više isključivo rezultat poskupljenja od strane dobavljača", objavili su iz ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo