PREDSJEDNICA MEĐU NAJGORIMA / Web dizajneri složni: 'Imati takvu stranicu je neozbiljno prema državi!'

Web stranica Ureda predsjednice Republike proglašena je jednom od najgorih na svijetu. Uočio je to portal "Websites from Hell" i dodao je na svoj popis 1000 doista preružnih web stranica. RTL Direkt je otišao i korak dalje te sa web dizajnerima i političkim PR stručnjacima usporedio web sajtove HDZ-a i SDP-a

26.5.2015.
22:37
VOYO logo

Upišete li u tražilicu Ured predsjednice otvorit će vam se web stranica iz pakla. Taj je naziv zaradila zbog svoje zastarjelosti pa ju je netko prijavio portalu koji skuplja najgore web stranice na svijetu.

Image
izvan trendova /

Grabar-Kitarović na neslavnoj listi: web stranica hrvatske predsjednice 'kao iz pakla'

Image
izvan trendova /

Grabar-Kitarović na neslavnoj listi: web stranica hrvatske predsjednice 'kao iz pakla'

Nakon 100 dana mandata, stranica predsjednice izgleda prestarjelo. A smije li tako izgledati s obzirom na to čija je?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prvenstveno neozbiljno prema državi, jer to je institucija države. Pitanje je nakon 100 dana njezinog mandata što se zapravo još uvijek radi jer sto dana je realno dovoljno da se stranica napravi", tvrdi urednik magazina PCChip Jasmin Redžepagić.

Oni koji izrađuju stranice također nisu zadovoljni. Kažu, ne smeta ih toliko dizajn koliko sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od glavnih stvari u digitalnom mediju je dvosmjerna komunikacija, a sve što se priča na ovoj stranici je vrlo suho i jednosmjerno", kaže web dizajner Vanja Bertalan.

Pa komunikacije s korisnicima nema, što možda ne čudi jer je mandat tek počeo, a u kampanju će se tek za više od četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, oni pokušavaju privući glasače, simpatizere i građane da s njima komuniciraju, ali u principu oni njima poručuju - mi ne bi htjeli s vama razgovarati", kaže stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan.

I dok se njena stranica nalazi u ovakvom društvu - sa salonim za šišanje pasa i kosilicama za travu, u Uredu predsjednice najavljuju da već idućeg tjedna stiže novi, suvremeni dizajn koji će, kažu biti bolji od svih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo