EURO 2016 / Wales pretekao Englesku: pobjedom nad Rusijom zauzeo prvo mjesto u skupini

Image
Foto: AP

Pogotke za Wales postigli su Ramsey (11), Taylor (20) i Bale (67), dok su Engleska i Slovačka igrale 0-0

20.6.2016.
23:07
AP
VOYO logo

U susretima posljednjeg, 3. kola skupine B na EURU u Francuskoj Slovačka i Engleska su u Saint-Etienneu odigrale 0-0, dok je Wales u Toulouseu svladao Rusiju s uvjerljivih 3-0.

Ovakvim ishodom Wales je osvojio prvo mjesto u skupini sa šest bodova, Engleska je osigurala plasman u osminu finala kao drugoplasirana reprezentacija u skupini s pet bodova, dok je Slovačka završila natjecanje na trećem mjestu s četiri boda, te je također nadomak plasmana među 16 najboljih. Rusija je visokim porazom završila natjecanje na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gareth Bale i društvo su lakše od očekivanoga pobijedili Ruse i osigurali povijesni plasman u osminu finala u svom debitantskom nastupu na europskom natjecanju. Rusi su primili rane pogotke i dokraja utakmice nisu pronašli načina kako odgovoriti na velšku igru, te sljedeći domaćini Svjetskog prvenstva EURO napuštaju kao zadnji u skupini sam samo jednim osvojenim bodom. 

Već nakon prvih 20 minuta Velšani su vodili s 2-0. U 11. minuti Joe Allen je oduzeo loptu i potom precizno pronašao Ramseya koji s lakoćom prebacuje Akinfejeva. Rusi se nisu ni snašli, a u 20. minuti uslijedio je novi šok. U sličnoj situaciji kao kod prvog gola ruska obrana je izašla visoko, a Bale je, uz pomoć Širokova, proslijedio loptu do braniča Taylora, čiji prvi udarac vratar Akinfejev brani, no ne i drugi. Velšani su dokraja prvog dijela još nekoliko puta priprijetili, dok su Rusi bili potpuno bezopasni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 67. minuti Velšani su zabili i treći gol i to nakon kombinacije njihovih najboljih igrača Ramseya i Balea. Napadač Reala je ostao sam ispred Akinfejeva i lako je postigao svoj treći gol na EURU. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo