POLITIČKA PREPUCAVANJA / Vulin: 'Simbol moga svijeta je Jasenovac, a Plenkovićevog Bleiburg'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Premijer Hrvatske ocijenio je ranije danas kao lošu odluku Srbije da ministra obrane Hrvatske Damira Krstičevića proglasi personom non grata, ocijenivši da se ne može uspoređivati neusporedivo

27.4.2018.
22:50
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "simbol njegovog svijeta Jasenovac", a hrvatskog premijera Andreja Plenkovića "Bleiburg", nakon što je Plenković ocijenio da odluka Srbije da do daljnjeg zabrani hrvatskom ministru obrane Damiru Krstičeviću ulazak u Srbiju "nije reciprocitet", javlja srpska agencija Beta.

"Zaista su u pitanju dva sasvim različita svijeta. Simbol mog svijeta je Jasenovac, a simbol svijeta gospodina Plenkovića je Bleiburg. Ja sam antifašist", rekao je Vulin, navedeno je u priopćenju Ministarstva obrane.

Plenković: Loša odluka Srbije

Premijer Hrvatske ocijenio je ranije danas kao lošu odluku Srbije da ministra obrane Hrvatske Damira Krstičevića proglasi personom non grata, ocijenivši da se ne može uspoređivati neusporedivo i da "nema reciprociteta iza činjenice koju je već rekao Damir Krstičević o dva svijeta".

Vlada Srbije odlučila je do daljnjeg zabraniti hrvatskom ministru ulazak u Srbiju, kao recipročnu mjeru zbog odluke hrvatskih vlasti da zabrane ulazak ministru obrane Srbije Aleksandru Vulinu zbog izjave da o njegovom dolasku u Hrvatsku "može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučiti hrvatski ministri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo