O NAPADU NA MALOLJETNIKE / Vukovarski Boysi u ofenzivi: 'Zašto su u sukobu samo naši članovi krivci i zašto roditelji prešućuju detalje?

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Svoj petorici privedenih nakon brutalnog premlaćivanja maloljetnika u Vukovaru određen je tridesetodnevni istražni zatvor zbog mogućnost utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Ranije smo doznali da su trojica napadača na maloljetnike sudjelovali i u navijačkim neredima u Grčkoj, a jedan od njih je tamo bio u zatvoru iz kojeg je izašao u prosincu

12.1.2024.
12:59
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Pripadnici Bad Blue Boysa iz Vukovara oglasili su se prvi put nakon napada na tinejdžere prošlog vikenda u kojim je ozlijeđeno više maloljetnika, a petero muškaraca je završilo u istražnom zatvoru.

Neki od njih su navodno pripadnici te navijačke skupine, iako to policija ni odvjetnici nisu službeno potvrdili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski Boysi tvrde da su se u javnosti pojavile neistinite verzije događaja te da su njihovi članovi danima bili "sustavno demonizirani", a prozivali su i roditelje ozlijeđenih dječaka za koje tvrde da prešućuju određene detalje.

Njihov status prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon gotovo tjedan dana do sada neviđenog političkog, policijskog i medijskog terora, plasiranja raznih neistinitih verzija događaja i scenarija kakvih se ne bi posramila niti sjevernokorejska propagandna mašinerija prisiljeni smo se oglasiti na ovaj način iako smo danima šutke promatrali što se sve zbiva u našem gradu kao i u cjelokupnom hrvatskom medijskom prostoru.

Image
U LISICAMA /

Mlatili bez srama, a sad manji od makova zrna! Pogledajte privođenje huligana koji su pretukli dječake u Vukovaru

Image
U LISICAMA /

Mlatili bez srama, a sad manji od makova zrna! Pogledajte privođenje huligana koji su pretukli dječake u Vukovaru

Zbog šestodnevnog sustavnog demoniziranja naših članova dužni smo javnosti skrenuti pažnju i postaviti nekoliko pitanja budući da većina bezgrešnih trovača i moralnih vertikala kao ovce uzimaju zdravo za gotovo odgovore koje im nameću isti oni koji i postavljaju suluda pitanja potaknuta političkim motivima s ciljem manipulacije i stjecanja jeftinih političkih poena. Kako i zbog čega je moguće unaprijed (javno) osuditi nekog samo na osnovu izrežirane sumnje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto sukob u kojemu su sudjelovale dvije strane postaje prijelomna vijest u kojoj su samo članovi naše grupe jedini akteri prezentirani kao krivci i krvnici koji s noževima bacaju djecu s mostova dok se druge, očito manje bitne vijesti stavljaju u drugi plan? Zašto se javnosti ne pokažu video snimke brutalnog napada bande iz grada bezakonja na uzorne učenike koji idu na palačinke?

Kako je moguće da prosvjed protiv nasilja organizira osoba koja je prije medijske, pažnju privlačila dok je tukla palicom po Vukovarskoj adi i zar moralne vertikale ne vide problem u tome što dotični istodobno, javno, u televizijskom prostoru poziva na uzimanje zakona u svoje ruke prema dečkima koji mu po dobi također mogu biti unuci ili je to u ovom slučaju dopušteno? Zašto roditelji prešućuju određene detalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod čijim okriljem vukovarska policija krši ljudska i građanska prava te kome je to u interesu? Ako se ovaj medijski teror i poziv na linč nastavi bit ćemo prisiljeni iskoristiti medijski publicitet usmjeren na nas te javno odgovoriti na ova, ali i mnoga druga pitanja kao i postaviti nova. Ovim putem ozlijeđenima želimo brz oporavak te ujedno koristimo priliku zahvalu svima koji su, u tolikom broju, bez ikakvog poziva, samoinicijativno, uplatili donacije za pravnu pomoć svjesni da svaka medalja ima dvije strane", poručili su u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, svoj petorici privedenih nakon brutalnog premlaćivanja maloljetnika u Vukovaru određen je tridesetodnevni istražni zatvor zbog mogućnost utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Tereti ih se za više kaznenih djela među kojima je i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Neki od osumnjičenika brane se šutnjom, a neki negiraju da su u napadu sudjelovali i osporavaju sve za što ih se tereti. Roditelji pak tvrde da znaju sve napadače. "Što se tiče aktera samog tog nemilog događaja, gledajte. Sad je red da se i oni malo počnu spašavati, sad, kako, na koji način, nisam bio tu, bio sam kod bake, nisam tukao djecu, nisam to ja, to je sve za očekivati", ispričao je za RTL otac pretučenih dječaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je utvrdila i da su pripadnici navijačke skupine, ali nisu otkrili koje. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ranije je rekao da su pripadnici Bad Blue Boysa. Od izvora bliskih obitelji pretučenih maloljetnika u Vukovaru neslužbeno smo doznali da su trojica napadača bila u Grčkoj tijekom incidenta.

Kako smo ranije doznali, trojica napadača na maloljetnike sudjelovali su i u navijačkim neredima u Grčkoj prošlog ljeta, a jedan od njih je tamo bio u zatvoru iz kojeg je izašao u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U napadu u Vukovaru ozlijeđeno je više maloljetnika, a dvojica napadnutih blizanaca završili su u bolnici. Zaradili su frakture lubanje, lica i hematome. Treći je maloljetnik također zaprimljen u bolnicu, no ubrzo je pušten.

Jedan od pretučenih dječaka ispričao nam je da se ne osjeća sigurno šetati gradom budući da su, kako kaže, tamo prisutni Bad Blue Boysi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti dečki su bili pored nas i čuli su da netko od nas priča ekavicu, počeli su ispitivati za koga navijamo. Niti navijamo za ikoga - svi su rukometaši skoro. Bili su pijani, nadrogirani, nešto ti dečki i počeli su nas gurati i tu se sve to desilo. Neki od njih se počeo derati da ima nož i mi smo se svi uplašili u tom trenutku da neki od naših dečkiju nisu bili odmah na podu, šutirani, mi se sigurno ne bi ni vratili. Mi smo počeli bježati, ali eto oni su stariji od nas, veći, brži. jednostavno, nismo se znali snaći u toj situaciji", rekao je.

U međuvremenu roditelji pretučenih maloljetnika traže sigurnost za svoju i svu ostalu djecu te najavljuju prosvjed u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pritvoreni huligani negiraju krivnju, roditelji pretučenih Vukovaraca za RTL Danas: Djeca su ih sve prepoznala!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo