BILATERALNI SASTANAK / Odlučeno kada Vučić dolazi u Hrvatsku: 'Razmjena otrovnih strelica između Zagreba i Beograda neće skoro nestati, ali savezništvo Srba i Hrvata mora jačati'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Aleksandar Vučić je rekao kako vidi probleme u odnosima Hrvatske i Srbije, ali da ih ne razumije te da smatra kako česta razmjena otrovnih strjelica između Zagreba i Beograda neće skoro nestati, no da će ih biti manje nego do sada

26.9.2017.
10:41
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dao je veliki intervju za Večernji list u kojem je komentirao hrvatsko-srpsku pomirdbu, teret prošlosti, utjecaj srpsko-bošnjačkog dijaloga na Hrvate u BiH, ali i srbijanskom balansiranju između Zapada i Istoka.

Vučić, koji početkom studenog dolazi u Zagreb, rekao je da vidi probleme u odnosima Hrvatske i Srbije te da ih ne razumije. "Mislim da će Srbi i Hrvati u budućnosti sve više morati biti saveznici, a sve manje ljudi koji će živeti u prošlosti svojih neprijateljstava", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić smatra kako česta razmjena otrovnih strjelica između Zagreba i Beograda neće skoro nestati, ali tvrdi kako će situacija polako mijenjati te da će toga biti manje nego do sada. 

Predsjednik Republike Srbije komentirao je i prijedlogu novog hrvatskog zakona o ratnim veteranima u kojem se govori o velikosrpskoj agresiji. "Kada donesete zakon i u njemu govorite o velikosrpskoj agresiji, a rezultat vam je da je 250.000 Srba protjerano sa svojih ognjišta, da su Srbi i na tom prostoru imali više žrtava nego Hrvati i samo govorite o tom ratu, zaboravljate da Srbi mogu donijeti 500 zakona o Jasenovcu i drugim stratištima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje gdje to vodi", rekao je Vučić i poručio da moli hrvatske prijatelje da malo razmisle prije nego što donesu zakon. "Ja samo molim naše hrvatske prijatelje da se prije nego što donesu neki zakon stave u naše cipele, kao što to mi radimo ovdje. Nikada nisam tražio da dođem u Zagreb, a da netko mora govoriti kakav je genocid počinjen u Jasenovcu ili da netko dođe u Beograd i mora o tome govoriti", rekao je Vučić.

Vučić je za Večernji list također rekao kako smatra da Zagreb neće kočiti Beograd na putu prema Europskoj uniji i da vjeruje kako će Srbija imati podršku Hrvatske na tom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo