Vučić: Preispitaćemo i jednog od najvećih tajkuna Đilasa

Burna rasprava u Skupštini Srbije

31.8.2013.
20:48
VOYO logo

U Skupštini Srbije završen drugi dan rasprave o rekonstrukciji Vlade Srbije, a nastavak je zakazan za ponedeljak, prenose B92 i Tanjug.

Šef poslaničke grupe DS-a Borko Stefanović, je na početku drugog dela sednice, u svom dvadesetominutnom govoru koji je bio upućen Vučiću, pitao prvog potpredsednika vlade i vicepremijera da li su pravi ljudi izabrani na prava mesta i da li izbor nestranačkih ličnosti znači pomak nabolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanović je takođe, otvorio i pitanje organizovanog kriminala, kao i šta je do sada učinjeno na tu temu. Stefanović je upitao Vučića i kada će biti uhapšen Darko Šarić.

"Vučiću, rekli ste da će biti uhapšen onaj ko je pomagao (Dušan) Antoniću (Agrobanka), da ćete rešiti aferu prisluškivanja vas i Nikolića, da će biti procesisurana vama bliska osoba, obećali ste da ćete formirati kancelariju za brze odgovore, da će ( Cvijan biti smenjen ako se pokaže da je pritiskao sud. Samo se Vučić u Srbiji promenio, ništa se drugo nije promenilo“, rekao je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je odgovorio da će svakako biti uhapšen, ali je naveo i da su, kada je reč o organizovanom kriminalu, svi podložni proveri, "i Vučić i Dačić, ali i najbogatiji tajkun u srbiji - Đilas".

Takođe, Vučić je poručio da će DS biti iznenađen rezultatima istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pominjete diskove, Banane i ne znam šta, a da ne naljutite (lidera socijalista i premijera Ivicu) Dačića da vas ostavi da pljačkate Beograd, ali moram da vam kažem da će i to biti istraženo", rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru rekonstruisane Vlade.

Vučić je naveo da smeta Đilasu i Stefanoviću jer oni hoće da "niko ne sme čak ni da primeti" da su oni najbogatiji i da "imaju monopole na sta hoće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada vas se nisam plašio, mene vaše bogatsvo ne plaši, nego me inspiriše da po kriminalu i korupciji udarim još jače. Kažete 'ministarstvo straha', valjda zato što sam jedini koji se ne plaši Đilasa, njegovog bogatstva i njegovih medija, i jer sam jedini koji se ne plaši da se obračuna sa kriminalcima i iz vaših i iz naših redova", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da se od čelnika DS razlikuje po tome što će on uhapsiti odbeglog narko bosa Darka Šarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ga Đilas i vi niste uhapsili, a ja vam garantujem da ću ja da ga uhapsim i u tome se razlikujemo. To je razlika u rezultatima, četiri godine ste ga jurili i niste ga uhvatili", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je aktuelnoj Vladi ostalo da uhapsi kriminalne grupe koje prethodna vlast nije uhapsila, poput niške grupe Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je ponovio da će funkcioner njegove Sprske napredne stranke (SNS) Vladimir Cvijan biti procesuiran i pozvao DS da, ako ima, dostavi dokaze o pretnjama koje je Cvijan navodno uputio sudiji Višeg suda, ali da to ne budu pisane izjave članova DS.

"Što se tiče prisluškivanja, osobe koje su pokušala da prisluškuju predsednika i premijera, privedene su četiri osobe", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je odbacio navode Stefanovića da je povećana nezaposlenost tokom poslednjih godinu dana.

Vučić je naveo i da vlast ne zloupotrebljava pritvor kao kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste Gorana Kneževića držali u pritvoru 14 meseci i na kraju je oslobodjen i vi nama solite pamet o zloupotrebi pritvora. Uništili ste čoveku život, ima četvoro dece, niste mogli da podignete optužnicu 14 meseci, a kada ste je podigli, toliko je bila jaka da je oslobodjen", rekao je Vučić.

Vučić je upitao Stefanovića zašto kandidat za minsitra Igor Mirović nije uhapšen ranije ako je istina da je umešan u sporne privatizacije i naveo da je tužilaštvo obustavilo postupak o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ga nije uhapsio Miodrag Rakić, imali ste godine da to uradite? Znači da nije kriminalac", rekao je Vučić.

Naveo je i da je predmet o privatizaciji ATP Vojvodine završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plašim se da ćete biti iznenadjeni", rekao je Vučić Stefanoviću.

Foto: Medija centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo