SRPSKI PREDSJEDNIK U NJEMAČKOJ /

Vučić na pitanje RTL-ova novinara: 'Nisu to 'đavolje kočije'. Hrvate ću prve pozvati da vide helikoptere'

Vučić je kazao da u Hrvatskoj obožavaju voditi kampanju protiv njega i Srbije

15.2.2019.
18:38
VOYO logo

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na sigurnosnoj konferenciji u Munchenu rekao je dva puta u prolazu danas sreo hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Na pitanje RTL-ova novinara Petra Panjkote što očekuje od susreta, kazao je da "nije čovjek koji puno očekuje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što vi najmanje volite čuti u Hrvatskoj, a to su racionalne riječi, jer valjda obožavate voditi kampanju protiv Srbije i protiv mene osobno, vidim da se jako radujete čekajući dan da me srušite s vlasti u Srbiji. Neće se to uskoro dogoditi zbog narodne volje koja je drugačija od onoga što bi neki od vas željeli", rekao je i dodao da će raditi sve kako bi izgradili sve bolje odnose s Hrvatskom.

"Ako se ne budemo podržavali, pitanje je hoće li opstati Hrvati i Srbi" 

"Suština je u tome da mi i Hrvati, ukoliko ne budemo bolje razumjeli i podržavali jedni druge, pitanje je hoćemo li opstati i jedni i drugi. Ako smo toliko glupi da to ne razumijemo, ja nemam nikakav problem. A ako vi mislite da je rješenje naših odnosa da se svaki dan nešto kaže protiv Srbije ili srpskog naroda, ja to ne razumijem. KAo što ponekad ne razumijem ni neke naše reakcije", rekao je Vučić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se što poboljšalo, s obzirom da je prošlo godinu dana od njegova posjeta Zagrebu, Vučić je kazao da ima stvari koje su se poboljšale, ali i da ima stvari koje su se pogoršale. 

"Ne mogu reći da je napad na srpske sportaše u Splitu poboljšanje, baš naprotiv. To je užas što se dogodilo i kod nas vaši sportaši nisu napadani i to je nemoguće da se dogodi vašim sportašima u Srbiji", kazao je Vučić i pohvalio predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović

"Ponosan sam zbog nečega o čemu smo predsjednica i ja razgovarali i za to pohvaljujem predsjednicu Grabar-Kitarović jer se borila za hrvatski narod i hrvatsku zajednicu u Srbiji. Od 26 zahtjeva hrvatske zajednice u Srbiji u potpunosti smo ispunili 23", rekao je Vučić te dodao da su asfaltirali ulice koje su tražili, izgradili Dom kulture u Tavankutu i davanja kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i drugih stvari. 

"Nisu to đavolje kočije"

"Ponosan sam jer su to građani Srbije koji su lojalni Srbiji i za koje mi želimo da budu ponosni što su građani Srbije, a Hrvati su rodom, da s njima nemamo niakkav problem. Volio bih da to mogu reći i za srpski narod u Hrvatskoj, ali se plašim da to nije slučaj, ali uvjeren sam da će do toga doći i da će neka vrsta svijesti kod svih nas promjenjena u narednom razdoblju i da ćemo drugačije gledati jedni na druge", kazao je Vučić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako vi ono kada ja odnosno mi kupujemo helikoptere, vi napišete Vučićeve "vražije helikoptere", to valjda znači "đavolje kočije". A to su lijepi helikopteri i vas Hrvate ću prve pozvati da vidite kako su to divni helikopteri, ove godine nam trebaju stići ruski MI-35 helikopteri. Nikakve to nisu vražije kočije nego je to milina", kazao je Vučić te dodao da sa Hrvatskom želi najbolje odnose. 

"Ničime vas ne ugrožavamo, niti ćemo, a sasvim smo sigurni da ni u Hrvatskoj nitko nema namjeru da nas ugrožava", rekao je Vučić te dodao da su Hrvati i Srbi sve bliži u BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bliži su zato što moraju živjeti i raditi zajedno da bi opsatli, a tako moraju i Hrvatska i Srbija", kazao je Vučić.  

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo