Vrijeđaju li nas Mađari ili premijerka opet laže?

Klub zastupnika SDP-a zatražio je da se Saboru obrati J.

20.10.2010.
12:16
VOYO logo

"S čuđenjem i nevjericom sam primio vijest da je mađarski premijer Viktor Orban demantirao izjave hrvatske premijerke koja je nakon sjednice Povjerenstva za Inu ustvrdila da je telefonom razgovarala s Orbanom o reviziji ugovora između MOL-a i Hrvatske o upravljanju Inom", rekao je u srijedu Nenad Stazić (SDP).

Podsjetimo, Ured mađarskog premijera Viktora Orbana službeno je na upit mađarskih medija demantirao da je s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor razgovarao o reviziji ugovora između MOL-a i Hrvatske o upravljanju Inom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mađarski premijer uopće nije pričao s Kosor telefonom niti se s njom susreo još od posjeta Jadranke Kosor Budimpešti 22. srpnja ove godine", izjavio je voditelj ureda za odnose s javnošću mađarskog premijera Bertalan Havasi.

"To je vrlo neugodna situacija. Premijer susjedne zemlje optužio je hrvatsku premijerku da ne govori istinu ili, jednostavnije rečeno, da laže. Očekivao sam u najmanju ruku diplomatsku prosvjednu notu iz Ministarstva vanjskih poslova. Ako je istina ono što je rekla Kosor, onda je Orbanova izjava uvreda za sve nas i preko takve uvrede ne možemo prijeći. Ako, pak, Orban govori istinu, po ne znam koji put se pokazuje da premijerka ne govori istinu", rekao je Stazić i podsjetio na 'vrdanje' oko sastanka s Polančecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu ga je predsjedavajući Vladimir Šeks prekinuo i obećao da će traženje SDP-a da Kosor ili Jandroković pojasne o čemu je riječ proslijediti na njihove adrese.

Prethodni članak:

arti-201010190354006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo