NAJAVLJENE NOVE OBORINE /

Vrhunac vodenog vala u Karlovac stiže u noći: na Kupi proglašene redovne mjere obrane od poplave

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Rijeke Kupa i Korana tijekom noći rasle su brzinom od 10 do 17 centimetara, a s obzirom na noćašnje oborine koje su, nažalost, prema predviđanjima bile dosta obilne, tendencija porasta rijeka će se nastaviti i u idućim satima

15.10.2015.
9:23
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Rijeke Kupa i Korana tijekom noći rasle su brzinom od 10 do 17 centimetara, piše KAportal.

Kupa je u 8 sati narasla na 708 centimetara, tako da su proglašene redovne mjere obrane od poplave, dok je vodostaj Korane na 662 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na noćašnje oborine koje su, nažalost, prema predviđanjima bile dosta obilne, tendencija porasta rijeka će se nastaviti. Kiša u Karlovcu trenutno ne pada no za danas prognostičari najavljuju nove oborine i tijekom dana.

Karlovčani u nebranjenim naseljima u okolici grada spremni su na još jedno od mnogih izlijevanja rijeka, dok su ovog puta novu eventualnu poplavu dočekali opremljeniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su zaštitili svoju imovinu zečjim nasipima, dok bi katastrofu u jednom dijelu trebao spriječiti i novi nasip koji je izgrađen nakon prošlogodišnje velike poplave.

Vrhunac vodenog vala stiže u noći

S obzirom na trenutno raspoložive podatke, Hrvatske vode očekuju maksimalni vodostaj rijeke Kupe na mjerodavnom vodomjeru Karlovac +769 centimetara i to tijekom noći s četvrtka na petak.

Po njihovim predviđanjima, Korana bi sutra jutro trebala dočekati na + 733 centimetara što znači da će biti proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, javlja karlovački Centar 112.

Vatrogasci su neprestano na terenu, a osim što su punili vreće s pijeskom i distribuirali ih na kritične točke, gradili su i zečji nasip u Mostanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno su sve prometnice prohodne, javlja KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo