napeti odnosi / Vrh HDZ-a postaje sve nestrpljiviji i poručuje: 'Kolindi Grabar-Kitarović vrijeme istječe'

Koračajući u redovima HDZ-a postala je predsjednica, a iako je, potporu šefa HDZ-a, sukobima unatoč, ponovno dobila – odgovora još nema

22.6.2018.
8:00
VOYO logo

Iako je predsjednica Republike iz Vukovara, uz uobičajne kritike, ovoga puta i pohvalila Vladu zbog ulaganja u Oružane snage, i dalje ne odgovara ide li u utrku za drugi mandat. Istovremeno, vrh HDZ-a postaje sve nestrpljiviji i poručuje: vrijeme joj istječe.

Koračajući u redovima HDZ-a postala je predsjednica, a iako je, potporu šefa HDZ-a, sukobima unatoč, ponovno dobila – odgovora još nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O nekakvim budućim mandatima razmišljat ćemo o tome kad za to dođe vrijeme", kazala je predsjednica. 

Neslužbeno - predsjednica pokušava to odgoditi do iduće godine, ali vodstvo HDZ-a je sve nestrpljivije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da predsjednica mora se odlučit ide li ili ne i dali želi podršku demokratske zajednice ili ne. Kada je vrijeme, sada ili za mjesec dana, ali mislim da joj vrijeme brzo istiće", poručuje politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević

"Držim da je početak jeseni primjeren rok kada Hrvatska demokratska zajednica mora krenuti u pripreme oko Predsjedničkih izbora", jasno će predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjeraju joj sve učestalije kritike na račun Vlade, ali i oko ovog pitanja vidljive su podjele u HDZ-u:

"Predsjednica je plaćena da ukazuje što se može popraviti i tako, a kad će ići i hoće li ići to trebate otići na drugi brijeg. Ali politički tajnik je sada rekao da vrijeme istiće? Ne znam što govore politički tajnici", ističe ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada će to biti to  prepustimo predsjednici republike, hoće li to biti sada, za tri mjeseca, za šest mjeseci, bitno je da može ponovno pobjediti", kaže saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač.

I dok se neki ne žele miješati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednicu HDZ-ove zajednice žena sve je očito pod znakom upitnika

No, vrh HDZ-a otvoreno poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima li ona šanse bez HDZ-a? Mislim da teško može bilo tko u Hrvatskoj pobjediti na predsjedničkim izborima ako iza njega ne stane najjača politička stranka, a to je Hrvatska demokratska zajednica", kaže Bačić.

Izbori se održavaju za godinu i pol dana, a iako bi aktualna predsjednica mogla dobiti i potporu MOST-a, u utrci za Pantovčak biti će gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo