Buna u Vrgorcu zbog radnog vremena ginekologa

Trudnice iz Vrgorca pobunile su se što im novi ginekolog, koji na posao u Dom zdravlja dolazi iz Splita, ima radno vrijeme koje nije dostatno za pravilnu brigu.

27.4.2012.
7:43
VOYO logo

Nakon dugogodišnjeg radnog vijeka u vrgoračkom Domu zdravlja u mirovinu je nedavno otišao ginekolog dr. Siniša Pivac, a zamijenio ga je dr. Žarko Mišić iz Splita. Baš ta činjenica, da dr. Mišić na posao dolazi iz Splita, razlog nezadovoljstva pacijenata radnim vremenom novog ginekologa.

Kako piše DalmacijaNews od drugih doktora u vrgoračkom Domu zdrvalja, dr. Mišić je s ravnateljem županijskog Doma zdravlja dogovorio da vrijeme koje provede na putu iz Splita za Vrgorac i iz Vrgorca za Split bude uračunato u radno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petkom 'uskače' umirovljeni ginekolog

Pacijentice tako tvrde da novi ginekolog ponedjeljkom i srijedom na posao dolazi u 14, a odlazi već oko 18 sati. Utorkom i četvrtkom pak radi od 8.30 do 12.30 sati, a petkom uopće ne dolazi. Također, iako bi trebao biti u ordinaciji dvije subote svakog mjeseca, na radnom mjestu ga nema, tvrde njegove pacijentice. Rupu u radnom vremenu petkom popunjava 71-godišnji doktor Siniša Pivac.

"Istina je da u vremenu o kojem govorite ordiniram tj. primam pacijente, jedno je radno vrijeme, a druga je stvar rad s pacijentima. Ostatak radnog vremena odnosi se na rad na drugim stvarima u ordinaciji. Smatram kako su svi pacijenti kvaliteno zbrinuti unatoč činjenici što na posao dolazim iz Splita. Ako nekada zakasnim, to je zbog puta dugog 100 kilometara, ali nikada zbog toga nije bilo ugroženo zdravlje pacijenata", kazao je dr. Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo