PRAVA ZIMA / Za vikend uglavnom vedro i hladno, ali u noći na ponedjeljak nam se sprema iznenađenje

Vikend će u mnogim predjelima biti suh i hladan, a u noći na ponedjeljak se očekuje ozbiljnije pogoršanje vremean koje bi moglo donijeti još snijega

8.1.2022.
8:52
VOYO logo

Ciklona koja se zadržava južnije od nas donijela je lijepo, ali hladno vrijeme. Tako je jutros u sedam sati, prema podacima DHMZ-a u Bednji izmjereno -10 stupnjeva, dok je najtoplije bilo na Palagruži s 9,6 stupnjeva. Slabljenjem polja visokog tlaka ovoga će vikenda biti manje vjetrovito. Ujutro je u južnim i istočnim predjelima oblačno, dok je drugdje uglavnom vedro, ali i nešto hladnije, javlja RTL.

Subota sunčana i hladna

Subota poslijepodne donijet će uglavnom sunčano vrijeme u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na Baniji i Kordunu će biti nešto oblačnije, no temperatura će posvuda biti ista, jedva iznad nule. U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će oblačnije. Na krajnjem istoku zemlje moguć je i povremeni snijeg. Vjetar će biti slab, a temperatura oko nule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZIMSKA IDILA /

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je Hrvatsku: Pogledajte fantastične prizore iz Rastoka, Gorskog kotara, Slunja...

Image
ZIMSKA IDILA /

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je Hrvatsku: Pogledajte fantastične prizore iz Rastoka, Gorskog kotara, Slunja...

U Dalmaciji će se, pak, naoblaka polako raskidati, osim na dubrovačkom području, gdje je moguće i malo kiše. Na jugu će zapuhati jugo, dok će u ostatku Dalmacije prevladavati tramontana. Temperatura će se kretati između osam i 11 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu će biti pretežno sunčano, a naoblaka će se nakupljati uglavnom u gorju. Puhat će slaba do umjerena bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati između pet i osam stupnjeva na obali, a u gorju će ostati u minusu.

Vrijeme idućih dana

Hladno razdoblje će se na kopnu nastaviti i sljedećih dana. U noći s nedjelje na ponedjeljak doći će do jačeg naoblačenja koje će donijeti novi, tanji snježni pokrivač u gorju, a snijeg bi mogao zalepršati i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog sjeverca i sjeveroistočnjaka činit će se hladnije. Smirivanje vremena se očekuje tek od srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu će se naoblačiti već u nedjelju, a u noći na ponedjeljak bi na sjevernom dijelu moglo pasti malo kiše. Moguć je i slab snijeg nošen iz gorja jakom i orkanskom burom. Početak sljedećeg tjedna bit će vjetrovit, a malo kiše bi moglo pasti na južnojadranskim otocima. Od utorka će bura rastjerati oblake, ali i donijeti jači osjećaj hladnoće, iako se temperatura neće mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo