PONESITE KIŠOBRAN / Za vikend smo se sunčali, ali u novi tjedan ulazimo s oblacima i kišom

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno uz malo kiše uglavnom prema kraju dana. U Dalmaciji postupno sve oblačnije uz malo kiše, najprije sjevernije, prema večeri i južnije. Najviše oborina krajem dana kada može biti i pljuskova praćenih grmljavinom

18.3.2024.
6:03
VOYO logo

Sutra se samo kratkotrajno nalazimo u plitkom polju niskog tlaka dok nam po visini dolazi vlažniji i nestabilniji zrak u drugom dijelu dana. U takvoj situaciji ujutro i prijepodne oblačnije, ponajprije u kopnenim i zapadnim predjelima. No, uglavnom suho, samo mjestimice može pasti pokoja kap kiše u unutrašnjosti, osobito u Slavoniji i Podravini. Jutarnje magle može biti po kotlinama i na moru, osobito na sjevernom dijelu. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, tek ponegdje moguće umjeren sjeveroistočni, a na moru tiho ili slabo jugo. Jutarnja samo u gorju malo viša od današnje - u kopnenim predjelima između 4 i 7 °C, na Jadranu između 9 i 12 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno uz malo kiše uglavnom prema kraju dana. Puhat će slab do tek ponegdje umjeren istočnjak te će biti svježije - temperatura između 14 i 17 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjiva naoblaka te uglavnom navečer malo kiše. Puhat će slab do prolazno umjeren sjeveroistočnjak, a bit će oko 15 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji postupno sve oblačnije uz malo kiše, najprije sjevernije, prema večeri i južnije. Najviše oborina krajem dana kada može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura slična današnjoj - oko 18 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju oblačno sa sve češćom povremenom kišom, kasno poslijepodne i navečer moguće i pokojim pljuskom praćenim grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura na cijelom području oko 16 ili 17 °C, u gorju ponegdje malo niža.

PROGNOZA ZA KOPNO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu u utorak razvedravanje te svježije uz prolazno slab umjeren sjeverac. Sredinom tjedna ujutro hladno, u srijedu slab mraz, ponegdje i maglu, a ostatak tjedna potom sunčanije i iznadprosječno toplo. Pred vikend će zapuhati umjeren, u subotu na udare jak jugozapadnjak, a u gorju može biti i više oblaka te malo kiše ili lokalnih pljuskova.

PROGNOZA ZA MORE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu pretežno sunčano, a temperatura se neće značajnije mijenjati. U utorak i srijedu prolazno umjerena bura, a od petka umjereno, za vikend i jako jugo, ponegdje s olujnim udarima. Tada i više oblaka, a za vikend je uglavnom na sjevernom dijelu moguće malo kiše ili poneki pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo