UPALJEN METEOALARM / Uživajte u sunčanom vremenu dok traje, meteorolozi najavljuju nestabilan vikend: Kiša i pljuskovi s grmljavinom

Za danas su izdana žuta, a ponegdje i narančasta upozorenja jer je vrijeme potencijalno opasno, odnosno opasno

10.8.2022.
10:05
VOYO logo

Nakon mjestimične kiše u utorak, koja je barem malo ublažila posljedice dugotrajne suše, u srijedu i četvrtak bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano, na Jadranu i vruće, uz često umjerenu i jaku buru, mjestimice na udare i olujnu, koja će u četvrtak okrenuti na sjeverozapadni vjetar.

U petak i dane vikenda opet promjenjivije, povremeno s kišom, većinom u obliku pljuskova. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, sažeta je tjedna prognoza za HRT mr. sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će na istoku Hrvatske biti djelomice sunčano. Više oblaka bit će ujutro i dio prijepodneva kada još ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 19 °C, a najviša dnevna između 26 i 28 °C, prognozira meteorolog Dragoslav Dragojlović.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti djelomice sunčano uz mjestimice umjeren sjeveroistočni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VREMENSKA PROGNOZA /

Stigla je promjena vremena u čitavoj Hrvatskoj, u Dalmaciji su mogući pljuskovi, meteorolog otkriva što nas čeka u nastavku tjedna

Image
VREMENSKA PROGNOZA /

Stigla je promjena vremena u čitavoj Hrvatskoj, u Dalmaciji su mogući pljuskovi, meteorolog otkriva što nas čeka u nastavku tjedna

Mogućnost pljuskova i grmljavine u Dalmaciji

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće te vjetrovito. U gorskim krajevima djelomice sunčano. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a duž obale jaka, podno Velebita i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 15 °C, uz obalu između 20 i 23 °C. Najviša dnevna od 23 do 25 °C, na moru između 29 i 31 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće. U njezinoj unutrašnjosti uz umjeren razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će jaka, mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura od 20 do 22 °C, na moru između 23 i 26 °C, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 33 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jugu Hrvatske većinom sunčano uz vrlo toplu noć, osobito na dubrovačkom području, gdje temperatura zraka vjerojatno neće biti niža od 28 °C. Puhat će umjerena do jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Promjena stiže za vikend

četvrtak u unutrašnjosti djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost rijetkih pljuskova. U petak subotu promjenjivo, mjestimice s kišom - u petak više na zapadu, u subotu na istoku. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u četvrtak većinom sunčano i uglavnom suho. U petak subotu uz promjenjivu naoblaku ponegdje pljuskovi - u petak više na sjeveru, a u subotu na jugu. U četvrtak će bura postupno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić prognozirao je u četvrtak u unutrašnjosti djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost rijetkih pljuskova. U petak i subotu promjenjivo, mjestimice s kišom - u petak više na zapadu, u subotu na istoku. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Češća kiša bit će u Slavoniji i Baranji, čak i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u četvrtak većinom sunčano i uglavnom suho. U petak i subotu uz promjenjivu naoblaku ponegdje pljuskovi - u petak više na sjeveru, a u subotu na jugu. U četvrtak će bura postupno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

DMHZ izdao upozorenja

Važno je napomenuti kako su za danas izdana žuta, a ponegdje i narančasta upozorenja jer je vrijeme potencijalno opasno, odnosno opasno. Potencijalno opasno vrijeme odnosi se na riječku, kninsku, splitsku regiju, zapadnu obalu Istre, sjevernu Dalmaciju, srednju Dalmaciju i južnu Dalmaciju. Opasno vrijeme odnosi se na dubrovačku regiju, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ / screenshot

Upozorenja DHMZ-a

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo