PROGNOZA DO KRAJA TJEDNA / Uživajte dok možete, uskoro slijedi nova promjena vremena: Vraćaju nam se prilike primjerenije zimi

Postupno sve promjenjivije, još do vikenda uz dulja sunčana razdoblja

22.2.2023.
7:31
VOYO logo

U većem dijelu zemlje pretežno i djelomice sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu. Na sjevernom i srednjem Jadranu bit će promjenjive naoblake, no zadržat će se uglavnom suho. U prvom dijelu dana mjestimice magla, osobito u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab, no ponegdje u gorju i umjeren jugozapadni, na moru zapadni i sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što nam slijedi u idućim dani javio je RTL-ov Dorian Ribarić, piše Danas.hr

Idućih dana na kopnu

Postupno sve promjenjivije, još do vikenda uz dulja sunčana razdoblja i tek rijetko samo koju kap kiše, većinom u gorju. Ostaje i iznadprosječno toplo, ali promjena slijedi u danima vikenda. Vraćaju nam se prilike primjerenije zimi nakon česte subotnje kiše. Jačat će sjeverac i sjeveroistočnjak s kojima će temperatura biti u osjetnom padu pa će u noći na nedjelju i prvom dijelu nedjelje prolazno biti malo susnježice i snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Od četvrtka kišovitije na Jadranu i predjelima uz njega, ali do vikenda će to još uvijek biti tek male količine oborine, uglavnom u obliku slabe kiše ili rosulje. Od petka jača jugo, u subotu jako na udare olujno, a pritom će biti i pljuskova, moguće mjestimice čak i grmljavine. U zimu nas i ovdje prilično naglo vraća olujna, na udare orkanska bura koja će se u noći na nedjelju proširiti duž cijele obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo