zimske hladnoce / Vremenska prognoza Dunje Mazzocco Drvar: stižu snijeg i zima, nema više uštede na plinu!

Što se tiče plina, oni građani koji se na njega griju dosad su štedjeli. Stigli su čak upola manji računi, ali tako neće ostati jer zima stiže

17.1.2018.
19:00
VOYO logo

U petak počinjemo kišom, no već navečer ona će prijeći u susnježicu, a zatim i u snijeg. Prvo u sjeverozapadnom dijelu zemlje, u noći na subotu i na istoku. Napadat će otprilike 15 centimetara, u Slavoniji može pasti i do 20, na većim nadmorskim visinama otprilike dvostruko više.

Za neko ozbiljnije sanjkanje i grudanje ipak će biti bolje popeti se na Sljeme ili recimo na Papuk. Već u subotu sredinom dana moći će se početi čistiti. Ne toliko zbog količine nego zbog činjenice da će biti mokar i težak, računajte na otežano odvijanje prometa, osobito u gradovima. U gorskoj Hrvatskoj - jasno - znatno više, uz zimsku opremu bit će potrebno i strpljenje. Snijeg će padati i u unutrašnjosti Istre i mjestimice u  Zagori, a bura bi ga mogla nositi i na obalu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad snijeg stane, ostaje nam zimska hladnoća. Temperature će se zadržavati oko nule, s djelomičnim razvedravanjem početkom tjedna imat ćemo i umjereni mraz. Jasno je da se na ovakvim temperaturama snijeg smrzava pa treba paziti na poledicu. Hladno će biti i na Jadranu, gdje će se temperatura spustiti sasvim blizu nuli, a osjećaj hladnoće pojačavat će bura. Zasad je izvjesno ovakvo stanje početkom tjedna, a hoće li se nastaviti i u njegovu nastavku, znat ćemo već sutra ili prekosutra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo