VRAĆAJU SE ŽESTOKE VRUĆINE: / DHMZ objavio upozorenje za četiri hrvatska grada, stiže im opaki toplinski val

Image

Vrućinu će nakratko prekinuti pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih krajeva te na sjevernom Jadranu

7.8.2019.
19:24
VOYO logo

Tijekom vikenda za Knin, Rijeku, Split i Dubrovnik najavljena je velika opasnost od toplinskog vala. No, izrazito vruće bit će i u Slavoniji i Baranji gdje će se temperature penjati i do 36 stupnjeva, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

U četvrtak ujutro u cijeloj zemlji bit će sunčano i vrlo toplo, osobito na moru gdje će temperatura tijekom noći iznositi između 23 i 25 stupnjeva. Puhat će umjereno jugo, a u unutrašnjosti sjeveroistočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će veći dio unutrašnjosti zahvatiti prolazak fronte, pa će doći do grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak.

Na srednjem i južnom Jadranu u četvrtak bit će vruće i sunčano uz malo jače jugo. Vrućinu će nakratko prekinuti pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih krajeva te na sjevernom Jadranu, gdje se očekuju kasnije poslijepodne i navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na južnom Jadranu vrijeme će biti stabilnije

Istočni krajevi zemlje također će biti nestabilni, uglavnom kasnije poslijepodne i u noći na petak. Najviša temperatura bit će 30 ili 31 stupanj.

Grmljavinskih pljuskova bit će i na zapadu zemlje, pogotovu u gorskom dijelu i u Istri, a krajem dana očekuje se i jače grmljavinsko nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na južnom Jadranu vrijeme će biti stabilnije, a povećanje naoblake uz mogućnost pljuskova očekuje se u zaleđu. Živa u termometru popet će se do 33 stupnja.

Nakon pljuskova, vikend će biti sunčan i vruć. UV indeks će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti visok, a u sunčanim područjima vrlo visok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura mora tijekom vikenda iznosit će između 24 i 27 stupnjeva.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo