DOBROVOLJNO PREDAO DROGU /

Vozio pijan, možda i drogiran, ali s nevaljanom vozačkom: Prijeti mu vrtoglava novčana kazna

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Prijeti mu kazna u iznosu od 55.000 kuna ili 120 dana kazne zatvora te zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci

25.6.2021.
14:23
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Policijski službenici u Varaždinu su zaustavili 27-godišnjeg vozača koje je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola i to bez ispravne vozačke dozvole.

Dobrovoljno je policajcima predao i plastičnu vrećicu sa 16,5 grama marihuane. Nakon toga je odbio testiranje prisutnost droga u organizmu zbog čega se opravdano sumnja da je bio i pod utjecajem droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o muškarcu koji je otprije poznat policiji po sličnim prekršajima zboig čega je odveden u prostorije PU varaždinske nakon čega slijedi saslušanje na Prekršajnom sudu.

Prijeti mu kazna u iznosu od 55.000 kuna ili 120 dana kazne zatvora te zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci. Isto tako, postoji mogućnost određivanja 16 negativnih prekršajnih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte policijsko izvješće u cijelosti: 

"Jučer, 24. lipnja oko 18.30 sati na istočnoj zaobilaznici u Varaždinu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Također je dragovoljno policijskim službenicima predao pvc vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne težine 16.5 grama, nakon čega je vozač odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja i zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici će uz Optužni prijedlog okrivljenika dovesti na saslušanje sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Optužnim prijedlogom za prekršaje u prometu prijete mu maksimalne kazne i to u ukupnom iznosu od 55000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci, te nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 16 negativnih prekršajnih bodova", stoji u priopćenju PU varaždinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo