'Vozim se biciklom 70 km na kavu u Sisak'

Novi ministar pravosuđa Bošnjaković kaže da ne razmišlja o preseljenju u Zagreb. Voli mir Ivanić Grada, a uživa u vožnji biciklom.

16.7.2010.
11:53
VOYO logo

Novi ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u intervjuu za Večernji list komentirao je, između ostalog, primjedbe da je njegova supruga, koja je sutkinja u Ivanić Gradu, u sukobu interesa zbog njegove funkcije.

"Ona je postala sutkinja prije nego sam ja postao ministar, a moja funkcija nema nikakvog utjecaja na njezin posao niti je bilo kakav utjecaj moguć. U njezinom poslu ništa se nije promijenilo", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako većinu vremena provodi u Zagrebu, ne razmišlja o preseljenju iz Ivanić Grada. Kaže da mu njegov grad pruža mir i ne želi ga se odreći niti on, a niti njegova obitelj.

Ministar kaže da voli hodati, ali i voziti bicikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idem biciklom iz Ivanić Grada posavskom stranom do Siska, popijem u Sisku kavu i vratim se kući. To je vrlo pristojna dionica od oko sedamdesetak kilometara".

Dok je bio državni tajnik sam je vozio automobil, a sada kaže da koristi povlasticu službenog vozača. Ipak, kada sjedne za volan voli smirenu vožnju. I po naravi je naš ministar pravosuđa miran. Slavonac je, kaže, a voli tamburicu, pjesmu, fešte i Miroslava Škoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i radnu skupinu koja radi na izmjenama Kaznenog zakona.

"Kad radna skupina završi posao, provest će se i široka javna rasprava, a sukladno rezultatima dobit ćemo konačni zakonski prijedlog. Osobno nisam sklon tvrdom kažnjavanju, treba raditi na prevenciji", kazao je ministar Bošnjaković za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007070618006 arti-201007050362006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo