Položila vozački 80-ih / Vozila u prvoj brzini pa joj se zapalio automobil: 'Jako polako vozim i zbilja sam oprezna'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija

"Nisam uopće vozila. No, nakon suprugove smrti, sila me je natjerala na to", rekla je 77-godišnjakinja

26.5.2021.
16:29
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

"Nakon što pet mjeseci nisam vozila, sjela sam u automobil i krenula prema središtu grada. Sjećam se kako sam prebacila u prvu brzinu i krenula. Budući da sam tražila parkirno mjesto, vozila sam skroz polako, parkirala auto i otišla u grad. Moja kuća je svega kilometar dalje od Demetrove gdje sam ostavila auto. Kada sam se za sat vremena vratila, policija i vatrogasci bili su u ulici. Šokirala sam se kada sam vidjela da stoje pored mojeg auta koji je bio prekriven pjenom. Tada su mi ispričali da se zapalio", reka je vidno uznemirena 77-godišnjakinja kojoj se zapalio Fiat Punto u Bjelovaru prošlog petka, piše Moj Portal.

77-godišnja žena je udovica koja živi sama otkako joj je preminuo suprug. Kako kaže, htjela je biti neovisna, pa se automobilom povremeno koristi kako bi došla do središta grada ili groblja. U protivnom, morala bi gotovo svakodenvno nekoga moliti za pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako sam položila vozački ispit još 80-ih godina, nisam uopće vozila. No, nakon suprugove smrti, sila me je natjerala na to. Ne želim stalno moliti kćer ili unuka da me voze u trgovinu. Htjela sam biti neovisna. Jako polako vozim i zbilja sam oprezna, no što se dogodilo toga petka, ja se jednostavno ne sjećam. Jako mi je teško zbog toga", pojasnila je gospođa koja se mjesecima brinula o nepokretnom bratu. Upravo zbog brata dugo nije izlazila iz kuće pa prvi put sjela u automobil nakon dugo vremena i to baš u petak kada je došlo do nesreće.

Očevidom bjelovarske policije je utvrđeno kako je do požara došlo jer je vlasnica automobil vozila u prvoj brzini od svoje kuće do spomenutog parkiranog mjesta, zbog čega je došlo do pregrijavanja motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je parkirala automobil i otišla, došlo je do samozapaljenja ispod poklopca motora, koji je u potpunosti izgorio, te do puknuća prednjeg vjetrobranskog stakla", tvrde u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo