Politolog i bagerist /

Vozi, Miško! Bandić uči voziti bager: 'To je moć, to samo moćni mogu!'

Još malo i zagrebački gradonačelnik dokopat će se i dozovole za bagerista

11.1.2019.
21:40
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije se šalio kad je izjavio da će sam započeti radove na sljemenskoj žičari te da će za upravljanje bagerom imati i dozvolu

Doznajemo da je Bandić bio uzoran učenik i već odslušao teoriju za upravljanje bagerom, a ovih je dana započeo i praksu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još malo i zagrebački gradonačelnik dokopat će se i dozovole za bagerista.

"Obavio je teoretski dio predavanja i negdje 80 posto praktičnog dijela. Negdje idući tjedan mislim da će završit i kad sve to provjerimo, negdje idući tjedan bi trebalo sve biti gotovo", izjavio je Mile Žunić, tehnički direktor Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik bi tako dozvolu mogao dobiti vrlo brzo. Da bi, kako je i obećao, prvi mogao započeti radove na novoj sljemenskoj žičari.

"Ja ću zakopati bagerom prvi kubik zemlje. Dobio sam liječničko uvjerenje jučer i radim već dva dana. Na stroju treniram da se ne osramotim kad me dodete slikati", kazao je Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.

Dozvole za bagerista nema bez završene minimalno osnovne škole, odgovarajuća vozačka dozvola i liječničkog uvjerenja o sposobnosti za rad na stroju.

"Mora proći taj dio kako ophoditi na tom stroju, kako ga pripremiti za rad,kako rukovati, proći zaštitu na radu i pružanje prve pomoći", pojasnila je Ines Mihalj, ravnateljica Zagrebačkog učilišta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osposobljavanje traje 120 sati, od čega 20 otpada na teoretski, a 100 na praktičnio dio. Sve skupa košta 800 kuna.

"Radi pod nadzorm čovjeka koji ima uvjerenje da je osposobljen za rad na bageru, 5 godina prakse. nakon što on obavi instruktažu mi ćemo kao komisija doć provjerit kako on to praktično radi", kazao je Žunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima je Bandić već pokazao da zna kositi travu, čistiti snijeg pa i upravljati balonom na vrući zrak.

"Ja ću naučiti i to pa ako ostanem bez posla mogu biti bagerista to je častan posao. To je moć, to samo moćni mogu. Pager je moćan stroj", dodao je Bandić. 

Pa će uskoro svojoj politološkoj diplomi dodati i onu  za upravljanje bagerom.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo