veliko nezadovoljstvo / Vozači Ubera štrajkali, a cijene su mnoge neugodno iznenadile: 'Mi smo u takvom položaju da se osjećamo kao digitalni robovi'

Image
Foto: Sanjin Strukic

"Mi smo dobili novac, ali smo nastavili prosvjed jer smo željeli poslati poruku Uberu", rekla je tajnica sindikata

18.10.2021.
9:20
Sanjin Strukic
VOYO logo

Vozači Ubera počeli su prosvjed jutros u 7 sati, a trajao je do 10 sati. Javnosti se nakon toga obratila tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović ispred sjedišta Ubera u Zagrebu. 

"Dogodilo se da Uber nije isplatio naknadu partnerima. Inače su znali kasniti, ali prvi put ovako dugo. Sindikat je procijenio da moramo odmah reagirati", rekla je Filipović. Naime, vozači su svi obrtnici koji moraju ispunjavati svoje obaveze prema državi, a uberovci tvrde kako nisu dobili nikakvu obavijest o kašnjenju sredstava koja su im trebala biti uplaćena za rad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Akcija je urodila plodom, tri sata smo bojkotirali Uberovu aplikaciju. Žao nam je zbog ovoga, ali mi smo u takvom položaju da se osjećamo kao digitalni robovi. Oni stalno peru ruke od bilo kakve odgovornosti, a s druge strane naglašavaju da su socijano osviješteni. Pa ako smo partneri, kako je moguće da ne možemo stupiti u nikakav kontakt s predstavnicima Ubera", rekla je i dodala da od svog poslodavca dobivaju samo automatizirane odgovore preko aplikacije.

"Mi smo dobili novac, ali smo nastavili prosvjed jer smo željeli poslati poruku Uberu. Ova današnja situacija je jasna da oni ne žele biti partneri. Ovdje nema danas nikoga, mi ne možemo s nikim razgovarati", rekla je Filipović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je da su se ljudi odazvali, dobili smo potporu od inozemnih sindikata. Žao mi je da se nitko iz Ubera nije ovdje pojavio, nadali smo se da će netko od njih izaći pred partnere i objasniti nam što se događa", rekla je Filipović.

Istaknula je da nisu u planu nikakve blokade prometa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Uberovi taksisti izgubili su strpljenje jer ni jednom u cijeloj Hrvatskoj prošlog utorka, kako je to uobičajeno, na račun nije sjela isplata poslodavca.

Dosta vozača je jutros blokiralo aplikaciju, a cijene su bile dosta više od uobičajenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo