'ZAMOLIO BIH BEROŠA...' / Vozači saniteta zaprijetili: 'Ako se ne razriješi, krećemo u podizanje tužbe. Ujedno ćemo ići u štrajk, u obustavu rada'

Image

'Nama je 2011. oduzeto ono što je bilo naše. Mi ne tražimo povećanje plaće, tražimo samo ono što je naše i da riješe taj problem', rekao je Vladimir Markuš

16.12.2021.
11:01
VOYO logo

Nakon što je više od 700 vozača saniteta i 300 medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu najavilo podizanje ustavne tužbe protiv Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, danas su na konferenciji za novinare objasnili svoje poteze. Sindikalni povjerenik Vladimir Markuš rekao je da se vode kao vozači, dostavljači na lakim teretnim vozilima, te da to sve govori kolika je volja i želja Ministarsta zdravstva da se riješi njihov veliki problem, prenosi N1.

"Zatražili smo hitan sastanak koji je održan 8. prosinca, gdje su bili gospodin Dulibić i Marija Pečanec. Dobili smo slične odgovore s dodatnom informacijom da su oni išli s izjavom kako su oni svoj dio posla odradili i sve proslijedili na Ministarstvo financija i kako je to sve dalje na Mariću da riješi, a nakon toga to treba riješiti Plenković i potpisati Vlada. Ovim putem apeliram na Marića i Plenkovića, ako je istina ovo što govore, da se to riješi", rekao je Markuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZBOG PONIŽAVAJUĆEG TRETMANA VOZAČI SANITETA OD UTORKA U BIJELOM ŠTRAJKU: /

Oni su na prvoj crti, a kako im je Beroš zahvalio?

Image
ZBOG PONIŽAVAJUĆEG TRETMANA VOZAČI SANITETA OD UTORKA U BIJELOM ŠTRAJKU: /

Oni su na prvoj crti, a kako im je Beroš zahvalio?

Prijetnja štrajkom

Kaže da će im dati još prostora, do kraja siječnja 2022. da se ta situacija razriješi. "Ako se ne razriješi, mi krećemo u podizanje ustavne tužbe protiv Ministarstva zdravstva. Ujedno s podizanjem tužbe ići ćemo u štrajk, u obustavu rada. Mi taj štrajk niti želimo niti smo ga željeli, niti smo željeli ustavnu tužbu, ali uz sav ovaj proces mi ne vidimo drugačijeg načina kako riješiti ovaj problem. Nama je 2011. oduzeto ono što je bilo naše. Mi ne tražimo povećanje plaće, tražimo samo ono što je naše i da riješe taj problem", rekao je Markuš.

"Zamolio bih Beroša, znamo da on ima pune ruke posla zbog covida, da nađe vremena za nas vozače saniteta, medicinske sestre i tehničare, da riješi tu situaciju i molimo ga da ispravi tuđu grešku. On nije kriv za to što se događa u sanitetu, krivi su drugi koji su obnašali te dužnosti, ali tražimo od njega da bude taj koji će riješiti taj problem i koji će nama vratiti naše dostojanstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo