Vozači 'pauka' boje se gostiju narodnjačkog kluba

Vozači Zagrebparkinga zaobilaze mjesta poput narodnjačkih klubova jer su često žrtve nasilnih posjetitelja.

25.5.2010.
10:47
VOYO logo

Nakon što je Jutarnji list upozorio na nepropisno parkiranje duž cijelog desnog prometnog traka na Mažuranićevom trgu, policija je najavila češće patrole u zonama u kojima se nalaze noćni klubovi kako bi u suradnji sa Zagrebparkingom riješili taj problem.

No, zašto 'pauk' u noći s petka na subotu ispred zagrebačkog kluba Sokol nije intervenirao kad su na prometnici bila parkirana točno 22 automobila, još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list neslužbeno doznaje da vozači Zagrebparkinga zaobilaze mjesta poput narodnjačkih klubova jer su često žrtve nasilnih posjetitelja. Neki od njih su čak bili i pretučeni, pa se na pothvat dizanja auta ispred Sokola odlučuju samo ako ih čuva policija.

U PUZ-u, pak, odgovornost prebacuju na Zagrebparking, ali ističu kako će uskoro pojačati broj ophodnji oko narodnjačkih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam što ste nam ukazali na problem. Teško mi je reći zašto 'pauk' u petak navečer nije reagirao. Tijekom večernjih sati patrola je manje nego danju i mi jednostavno ne stignemo sve vidjeti i reagirati jer su nam prioriteti prometne nesreće", napominje Viktor Forijan iz Odjela za sigurnost na cestama, dodajući da podatak o 30.000 naloga koje su uputili Zagrebparkingu za premještanje vozila dovoljno govori o uspješnoj suradnji.

Prethodni članci:

arti-201005230060006 arti-201003250071006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo